Συντετριμμένος και με δάκρυα στα μάτια στο δικαστήριο ο Όσκαρ Πιστόριους (pics)

Ελεύθερος μέχρι τον Μάρτιο του 2013, οπότε και θα δικαστεί, αφέθηκε ο Oscar Pistorius ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο δολοφόνησε τη σύντροφό του, Reeva Steenkamp.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης βρέθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια όπου και ανακοινώθηκε ότι η δίκη του θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου του 2014.

Ο 26χρονος εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Aimee και τον αδελφό του Carl, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατιούνταν από τα χέρια, όσο η Aimee απήγγελλε μια προσευχή. Ο Πιστόριους είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, αλλά δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

Ο Pistorius δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φιλενάδα του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια. Όμως οι δικηγόροι του, μεταξύ των καλύτερων του νοτιοαφρικανικού δικηγορικού σώματος, υποστηρίζουν πως επρόκειτο για ατύχημα και πως ο αθλητής πανικοβλήθηκε επειδή πίστεψε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας.

Σύμφωνα με το CNN άρχισε και πάλι τις προπονήσεις του, αλλά δεν πρόκειται να προετοιμαστεί για αγώνες.

Ο 26χρονος αθλητής που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και διαγωνίσθηκε και στους Ολυμπιακούς βρίσκεται έξω με εγγύηση.

Η υπόθεση σόκαρε τη Νότιο Αφρική που θεωρούσε τον Oscar Pistorius ήρωα.

Περισσότερα στο news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.