Διάλογοι-“φωτιά”: Τυπική η απάντηση ΕΛ.ΑΣ. για τη νύχτα του φόνου του Φύσσα

Σε μία περισσότερο τυπική απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για την αντίδραση της Αστυνομίας στη δολοφονία Φύσσα εκείνο το βράδυ, προέβη η ΓΑΔΑ. Επιχειρείται να μειωθεί η αξία των διαλόγων, ενώ επισημαίνεται πως οι αστυνομικοί έδρασαν βάση των κανόνων.

H Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δημοσίευσε απάντηση για τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο, σχετικά με την αντίδραση – επιχειρησιακή αντιμετώπιση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εκείνο το βράδυ.

Μετά την αποκάλυψη των διαλόγων, τη μοιραία νύχτα, η ΕΛΑΣ, κατηγορήθηκε για παθητική στάση, κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Στην απάντηση γράφεται ότι:

“Σχετικά με άρθρα και ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που περιέχουν σχολιασμό της επιχειρησιακής ανταπόκρισης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο περιστατικό της ανθρωποκτονίας την 17/18-09-2013 στο Κερατσίνι Αττικής και συνοδεύονται από απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών.

“Από την αρχική αξιολόγηση διαφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης.”

Στη συνέχεια όμως αναφέρεται επίσης:

“Για το σύνολο των ενεργειών αναμένεται το πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αυτή.

Παράλληλα, για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Πηγή: news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.