Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εγγυείται η κυβέρνηση

 

{loadposition ba_textlink}

Υπογράφονται την ερχόμενη Παρασκευή δύο συμφωνίες για την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων προς την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική για τη σύναψη δανείων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ και 35 εκ. Ευρώ, αντίστοιχα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-Caps) στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την υπογραφή δύο συμφωνιών θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποστολή της ΕΤΕπ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Werner Hoyer, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Mihai Tanasescu και άλλους αξιωματούχους της Τράπεζας.

Οπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, τα δάνεια θα συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την απασχόληση και στοχεύουν στη στήριξη κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-caps) στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και τις υποδομές, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και οι οποίες έχουν λίγες εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιλογές χρηματοδότησης για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων τους, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, καθιστώντας τις ιδιαίτερα ευάλωτες στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που επικρατούν αυτή την περίοδο.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Hoyer έχουν προγραμματιστεί, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και με εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Πηγή: KYΠΕ