35 επιστήμονες στην διεκπεραίωση του “Πάφος 2017”

{loadposition ba_textlink}

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 με την ευκαιρία της υποβολής από τον Δήμο Πάφου της αίτησης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης για το κέντρο της Πάφου, εκφράζει μέσω γραπτής ανακοίνωσης, την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για τη πολύχρονη συνεργασία στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής μελέτης, στην ομάδα εργασίας του Δήμου Πάφου, καθώς και τους εθελοντές επαγγελματίες που μετέτρεψαν τις ιδέες σε έργα στο τελικό πρόγραμμα που τώρα κατατέθηκε επίσημα.

Οι μελέτες – όπως αναφέρεται – ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια, μέσα από μια ανοιχτή πρόσκληση που στάλθηκε σε όλα τα μέλη του ΕΤΕΚ στην Πάφο για να συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Ανταποκρίθηκαν συνολικά 35 περίπου επιστήμονες, υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Η ομάδα αυτή ανέδειξε όσες προτάσεις υπήρξαν στην Πάφο κατά καιρούς, τις εμπλούτισε, τις συντόνισε και τις συνδύασε σε ένα ενιαίο μεγάλο σχεδιασμό.

Προτάσεις για τον δημόσιο κήπο, το ιστορικό κέντρο και την πλατεία Κέννεντυ, την κάτω Πάφο και τον αρχαιολογικό χώρο, αξιοποιήθηκαν και μπήκαν σε τροχιά προγραμματισμού και μελλοντικής εξέλιξης, σε συνδυασμό με άλλα δρομολογημένα έργα όπως αναπλάσεις πλατειών και άλλες αναπτύξεις στα χωριά σε όλη την επαρχία.

Ο Οργανισμός ευελπιστεί τέλος ότι η Κυβέρνηση θα αγκαλιάσει το πρόγραμμα των έργων κατανοώντας τη σημασία του για την επιτυχή διοργάνωση της ΠΠΕ Πάφος 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ