Υπό τριήμερη κράτηση φερόμενος ύποπτος για υπόθεση φόνου το 2005

Ο ύποπτος ήταν καταζητούμενος από το 2005 και μόλις πριν από 5 μήνες είχε εντοπιστεί από την Ιντερπόλ στην Ελλάδα, μετά από τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Αρχικά, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο εξεταστής της Υπόθεσης Μαρίνος Βασιλείου, ο ύποπτος δεν συναίνεσε για να μεταφερθεί στην Κύπρο, ενώ ακολούθως έθεσε τον εαυτό του ενώπιον των αρχών.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση φόνου του 37χρονου γυμναστή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες την στιγμή που είχε σταθμεύσει σε αδιέξοδο κοντά στο σπίτι του στη Γερμασόγεια. Ο δράστηε είχε εγκαταλείψει τη σκηνή πεζός και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε λίγα μέτρα πιο κάτω.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, φιλικό πρόσωπο του 37χρονου κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ο ύποπτος παρακολουθούσε το σπίτι και τους χώρους όπου σύχναζε το θύμα.

Εναντίον του υπόπτου καθώς και άλλων τεσσάρων προσώπων που φαίνεται, σύμφωνα με μαρτυρία να είχαν διαφορές με τον 37χρονο, είχαν εξασφαλιστεί εντάλματα συλλήψεις, τρεις εξ αυτών ανακρίθηκαν χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους ενώ ο 4ος καταζητείται από την αστυνομία.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά εμφανιζόταν με το επίθετο Σάββα και στη συνέχεια, μετά από ένορκο δήλωση, τα προσωπικά του έγγραφα έφεραν το επίθετο Κοτσώνη, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια.

Στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης έφερε ένσταση ως προς την προσωποκράτηση του υπόπτου, υποστηρίζοντας πως δεν στοιχειοθετείται η απαιτούμενη εύλογη υποψία με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και πως δεν υπάρχει κανένα ανακριτικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί.

Η δικήγορος της κατηγορούσας αρχής εξέφρασε αντίθετη άποψη, ωστόσο ο δικαστής διέταξε την τριήμερη κράτηση αντί την πενθήμερη, που ζητούσαν οι ανακριτές της αστυνομίας.