Μείωση στρατιωτικής θητείας Vs Πρόσληψης 3000 συμβασιούχων οπλιτών

 

Καταιγισμός από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη των 3000 συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φρουρά, η οποία αρχίζει την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Γίνεται δε λεπτομερής αναφορά για τον μηνιαίο μισθό ο οποίος θα είναι 1127 ευρώ και θα δίδεται 13ος, ένας χρόνος δοκιμαστικός με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και 10 χρόνια, δικαίωμα φιλοδωρήματος, άδειες ανάπαυσης, άδειες ασθενείας, δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια, δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δωρεάν διακίνηση, και μια σειρά από επιπρόσθετα πλεονεκτήματα.

Με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και 10 χρόνια…

Στην αντίπερα όχθη, μέχρι πρότινος, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δεν έλεγε να κοπάσει ο ντόρος για μείωση σε 14μήνες της στρατιωτικής θητείας. Μεγάλο επίτευγμα και ένα από τα πλέον σημαντικά προεκλογικά επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από το κυβερνών κόμμα.

Μείωση στρατιωτικής θητείας Vs Πρόσληψης 3000 συμβασιούχων οπλιτών.

Με βάση λοιπόν τις δυο αυτές «συγκρουόμενες» αποφάσεις εύλογα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα.

Τα προτεινόμενα συμβόλαια των 3000 οπλιτών που θα προσληφθούν έχουν δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και 10 χρόνια. Έχουν μήπως σχέση με την «αναμενόμενη λύση του Κυπριακού εντός του 2016»;

Η οποιαδήποτε μορφή λύσης δεν προνοεί αποστρατικοποίηση; Ή μήπως προετοιμάζουμε μόνιμο στρατό για Νατοϊκή συμμετοχή της “επανενωμένης” Κύπρου;