Η ΒΕΚ διοργανώνει το Α΄ Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών στη Λευκωσία

 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι δηλώσεις για συμμετοχή στο Συνέδριο έχουν περατωθεί την 1η Οκτωβρίου 2016 και το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά μεγάλο, γεγονός το οποίο πιστοποιεί τη σοβαρή προεργασία που έγινε.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 130 εγνωσμένου κύρους ερευνητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, αλλά και νέοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο νησί μας με πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, οι οποίες θα καλύψουν όλα τα γνωστικά πεδία της Βυζαντινολογίας και Μεσαιωνολογίας.

Την εναρκτήρια ομιλία θα δώσει η Kαθηγήτρια του Harvard University Ιόλη Καλαβρέζου, ενώ Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου θα είναι ο βυζαντινολόγος και πρώην Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Kύπρου Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Το Α΄ Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, που διοργανώνει η ΒΕΚ, στοχεύει στην καθιέρωσή του ως ετήσιου θεσμού, αλλά και στην άμεση θετική επίδραση που αυτό μπορεί να έχει πάνω σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και γνώσης άγνωστων πτυχών του πολιτισμού της Κύπρου και του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου.