Πισινή έκανε ο Έφορος Φορολογίας

Την Πέμπτη κατήγγελλε πως φορολογίες επιβάλλονται αυθαίρετα, πως όταν ανέλαβε βρήκε το «στάβλο του Αυγεία» και ότι το Τμήμα Φορολογίας κατάντησε καφενείο, γιατί οι εργαζόμενοι συζητούν μεταξύ τους για τις ιδιοκτησίες που έχουν στην κατοχή τους σημαντικά πρόσωπα.

Σε χθεσινή όμως ανακοίνωση τονίζει «πως σε καμιά περίπτωση η οποιαδήποτε δήλωση αποσκοπούσε να αφήσει αιχμές εναντίον της παραγωγικότητας οποιουδήποτε υπάλληλου». Επισημαίνει πως «η ουσία των δηλώσεων αποσκοπούσε να τονιστεί ο τεράστιος όγκος εργασίας που συσσωρεύτηκε στο Τμήμα επί σειρά αρκετών ετών  και η τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για να αποπερατωθεί όλη αυτή η εργασία, η οποία καταγράφηκε κατόπιν εντολής του προηγούμενου Εφόρου Γιαννάκη Λαζάρου, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με ομαλό τρόπο η ενοποίηση των Φορολογικών Τμημάτων». Σημειώνει επίσης πως «η πλειοψηφία των συναδέλφων μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και φιλοδοξίες μαζί με τη Διεύθυνση και ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκτελεστεί όλη αυτή η καθυστερημένη εργασία». Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει πως «οι μεμονωμένες περιπτώσεις που είτε με τις πράξεις ή παραλείψεις τους αμαυρώνουν την εικόνα του Τμήματος, δεν μπορεί να υποβαθμίσουν το τεράστιο έργο που επιτελείται από τους υπόλοιπους υπαλλήλους».

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΣΥΔΥ, η οποία, σε έκτακτη συνεδρία, κάλεσε τον Έφορο να ανακαλέσει. Επίσης καταδίκασε τις συλλήβδην και ατεκμηρίωτες κατηγορίες του Εφόρου και την προσπάθεια υπονόμευσης και μηδενισμού του έργου που επιτελείται και τον καλεί να θέσει υπόψη των αρμοδίων τα οποιαδήποτε στοιχεία έχει, ώστε να ενεργοποιηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες. Έντονα θορυβημένοι είναι και οι εργαζόμενοι στο Τμήμα, οι οποίοι εξέφρασαν τη λύπη και έντονη δυσαρέσκειά τους για τα δυσμενή σχόλια και αφορισμούς από τον Έφορο Φορολογίας. Όπως επισημαίνει το  διοικητικό συμβούλιο του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, «το προσωπικό καταβάλλει καθημερινά επίπονη προσπάθεια και εργάζεται με ιδιαίτερο ζήλο και ευσυνειδησία, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να φέρει σε πέρας το ομολογουμένως δύσκολο έργο που επωμίζεται». Υποδεικνύει πως «υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως σε κάθε άλλο Τμήμα ή Οργανισμό, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, κυρίως από τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και επαρκούς τεχνολογίας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι την ευθύνη των όποιων δυσλειτουργιών και καθυστερήσεων τη φέρει το προσωπικό του Τμήματος». Επισημαίνουν πως οι γενικόλογοι και συλλήβδην αφορισμοί, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ορθολογική και ομαλή λειτουργία του Τμήματος, αλλά αντιθέτως οδηγούν σε αχρείαστες εντάσεις και συγκρουσιακές καταστάσεις.

Στο μεταξύ, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής έχει προκηρύξει ανοικτό διαγωνισμό που αφορά στην αγορά υπηρεσιών τριών προγραμματιστών συστημάτων για το Τμήμα Φορολογίας, για συνολική περίοδο δύο χρόνων.

phinenews