Φωτίου: Οραματιζόμαστε μια νέα εποχή και μπορούμε να πετύχουμε

 

Στην ομιλία του, ο κ. Φωτίου είπε ότι ο τίτλος και μόνο της έκθεσης αποτυπώνει δια μιας τη σημερινή πραγματικότητα, με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής, τα διλήμματα, την έλλειψη τις περισσότερες φορές λύσεων, τα κενά που απλώνονται πίσω από τις πρώτες εντυπώσεις και την αδυναμία να δούμε καθαρά τον ορίζοντα των προσδοκιών μας.

“Ταυτόχρονα, όμως, με τη λαμπρότητα των χρωμάτων και την ομορφιά της τεχνικής του Πέτρου Πόρακου, παίρνουμε το μήνυμα ότι η τέχνη μπορεί να διαλύσει τα μαύρα σύννεφα που έχουν επικαλύπτουν επικίνδυνα τη ζωή μας και να μας δώσει διεξόδους”, είπε.

“Άραγε δεν είναι αυτό το ζητούμενο από τη σημερινή πραγματικότητα;” διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι “δεν αποζητούμε μια διέξοδο από την ασκήμια των καιρών μας και το γκρίζο χρώμα της μέχρι τώρα πορείας μας, ώστε να ξεφύγουμε από τις κρίσεις και να κερδίσουμε την ελπίδα για το αύριο;”

Ένα αύριο, πρόσθεσε, “που θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή, πολύ καλύτερη από τη σημερινή και περισσότερα υποσχόμενη σε όλους, ιδιαίτερα στα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών μας.”.

“Αυτή τη νέα εποχή οραματιζόμαστε και θέλουμε πραγματικά να πιστεύουμε – και να εργαζόμαστε γι’ αυτό – ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προοπτικές να το επιτύχουμε. Φτάνει να το θέλουμε και να το αποζητούμε όλοι”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στον καλλιτέχνη, είπε ότι καθοδηγούμενος από σταθερές αισθητικές αξίες, επιλέγει τη θεματολογία του κυρίως από τα τοπία του νησιού μας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη φωτεινότητα και την έκρηξη των χρωμάτων του.

Ο κ. Φωτίου συνεχάρη το ζωγράφο καθώς και τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ‘Υψωνα για τη σημασία που δίνουν στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.