Τον εξευτέλισαν διαδικτυακά αλλά τελικά γνώρισε τη γενναιοδωρία του κόσμου

Όλα ξεκίνησαν όταν μια φωτογραφία του Nazer al-Islam Abdul Karim, όπως ονομάζεται ο άντρας, να κοιτά τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου, κυκλοφόρησε στο Instagram. Την φωτογραφία δημοσίευσε ένας χρήστης του κοινωνικού δικτύου, ο οποίος έσπευσε να κοροϊδέψει τον 60χρονο Karim: «Στον άντρα αυτό αξίζει να κοιτά μόνο σκουπίδια», έγραψε και ακολούθησε χάος.

Ένα κύμα συμπαράστασης ξεκίνησε για τον καθαριστή, ενώ ο χρήστης του Twitter ονόματι Abdullah Al-Qahtani ξεκίνησε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον 60χρονο.

Το σχετικό tweet του Al-Qahtani έλαβε 6.500 κοινοποιήσεις και χρήστες κατόρθωσαν τελικά να εντοπίσουν την τοποθεσία του άντρα από την αντανάκλαση στη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου. Αυτό ήταν! Από τον διαδικτυακό εξευτελισμό, ο Karim άρχισε να λαμβάνει δώρα από άγνωστους στον ίδιο, χρήστες του διαδικτύου.

Ο 60χρονος δήλωσε δεν κατάλαβε ότι τον τράβηξαν φωτογραφία. «Έκανα τη δουλειά μου σαν καθαριστής του δήμου και βρέθηκα μπροστά από το κοσμηματοπωλείο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα δώρα και πολύ ευγνώμων».

Ο Al-Qahtani δήλωσε από τη μεριά του ότι δώρα συνεχίζουν να φτάνουν στον Karim, όπως επίσης και τσάντες με ρύζι και μέλι, αεροπορικά εισιτήρια για την χώρα του, ακόμη και δύο κινητά τηλέφωνα, ένα iPhone 7 κι ένα Samsung Galaxy.

Οι χρήστες του Twitter και κυρίως οι Σαουδάραβες χρήστες συνεχίζουν να του στέλνουν ακόμη και χρηματικά ποσά, σαφώς μεγαλύτερα του ταπεινού μισθού των 700 ριάλ που ο ίδιος λαμβάνει (περίπου 173 ευρώ).

Μάλιστα ένας παράγοντας αθλητικού καναλιού της χώρας δημοσίευσε βίντεο στο Snapchat όπου ο Karim φαίνεται να διαλέγει μια χρυσή συλλογή κοσμημάτων που του δώρισε.

newsbeast