ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ : Τα δήθεν «κρυφά» χαρτιά του ΟΠΑΠ και οι μεθοδεύσεις για «υφαρπαγή» του κρατικού λαχείου

Εμπιστευτική επιστολή-σοκ του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών για το νέο νομοσχέδιο για τον ΟΠΑΠ στην οποία αποκαλύπτει το όργιο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και φυσικά η διοίκηση του ΟΠΑΠ Κύπρου και Ελλάδας.

Η συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών στις 28 Νοεμβρίου ήταν καθοριστική για το μέλλον του νομοσχεδίου με το οποίο θα γινόταν πλέον νόμιμο το καθεστώς της λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ, αλλά η αποκαλυπτική επιστολή του Γενικού Ελεγκτή έβαλε «στοπ» προσωρινά στα σχέδια της κυβέρνησης, δηλαδή του Αβέρωφ Νεοφύτου, του προέδρου της επιτροπής οικονομικών και του Χάρη Γεωργιάδη, του υπουργού Οικονομικών, που ήταν οι δύο κύριοι παράγοντες πίεσης προς τους βουλευτές-Μέλη της Επιτροπής, για να εγκρίνουν τη συμφωνία.

epistoli1 1

 

Το «δώρο» του ΟΠΑΠ σε άτομα της δημόσιας υπηρεσίας

Την μετάβαση των εκπροσώπων κυπριακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν την μεγάλη κλήρωση, διευθέτησε η εταιρία ΟΠΑΠ Κύπρου πριν μερικές βδομάδες. Ο λόγος; Ξεκάθαρος…
Πέρα από τα διαφημιστικά πακέτα ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ Δημήτρης Αλετράρης και η υπεύθυνη μάρκετινγκ Αγάθη Μανναρίδου, βρήκαν ακόμα ένα τρόπο, γα να φιμώσουν τα ΜΜΕ. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχουν πετύχει στο έπακρο τον στόχο τους, αφού κανένα ΜΜΕ δεν τολμά να αναφερθεί στα σκάνδαλα του ΟΠΑΠ τα οποία, τον τελευταίο καιρό απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την νομοθετική εξουσία.
Αυτό που προκάλεσε τεράστια έκπληξη, είναι ότι, στο συγκεκριμένο ταξίδι στην Αθήνα, πέρα από τους εκπροσώπους κυπριακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καλεσμένοι ήταν και η κυρία Χάρις Χατζημιχαήλ λειτουργός στο Υπουργείου Οικονομικών και ένα εκ των δυο ατόμων που ασχολήθηκαν, εκ μέρους του ΥΠΟΙΚ για την ετοιμασία του επίμαχου νομοσχεδίου για τον ΟΠΑΠ καθώς και ο κ. Σταύρος Μιχαήλ, Διευθυντής Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών και Διευθυντής του Κρατικού Λαχείου.

Διευθυντής του Κρατικού Λαχείου… Σας λέει κάτι αυτό;

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα : Με ποια «λογική» και γιατί, δυο άτομα της δημόσιας υπηρεσίας, και καθόλου τυχαία στα πόστα που υπηρετούν, συμμετείχαν στην αποστολή του ΟΠΑΠ, μιας ιδιωτικής πλέον εταιρίας, στην Αθήνα;

Εύκολη η απάντηση…

Ο Προϊστάμενος του Κρατικού Λαχείου στην Επιτροπή Ελέγχου

Ο κ. Μάριος Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Κρατικού Λαχείου, σε Συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών σε συζήτηση που έγινε για το γεγονός ότι ο ελεγκτικός οίκος KPMG έχει διοριστεί σαν Σύμβουλος του κράτους για τις αποκρατικοποιήσεις, αναφερόμενος στον κ. Αλετράρη, Γενικό Διευθυντή του ΟΠΑΠ είπε:

Μα η KPMG είναι και οι ελεγκτές σας…

Και τι σχέση έχει αυτό; ήταν η απάντηση του κ. Αλετράρη

Εκεί γίνονται όλες οι διαπλοκές, απάντησε αποστομωτικά ο κ. Κωνσταντίνου.

Περιττό να αναφέρουμε ότι… ο κ. Κωνσταντίνου «καταγγέλθηκε» στον προϊστάμενο του, ήτοι τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και έτυχε της «δέουσας» παρατήρησης.

Να μάθετε να συμπεριφέρεστε κ. Κωνσταντίνου… Κάποιες φράσεις απαγορεύονται αυστηρά.

Ο Όμιλος Emma Delta, η KPMG, και ο ΟΠΑΠ

Η υπεράκτια εταιρία Emma Delta η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο σε διάφορους τομείς, στεγάζει στο κτήριο της στην οδό Εσπερίδων, τον Ελεγκτικό Οίκο KPMG.

-Ποια είναι η Emma Delta;

-Ποια η σχέση της με την KPMG;

-Σε πόσες εταιρίες της Emma Delta είναι Διευθυντής ο κ. Αλετράρης του ΟΠΑΠ;

15555048 10154904062676661 1676183906 n

Το τηλέφωνο και το email του κ. Αλετράρη

-Πως τροχοδρομείται να δοθεί το Κρατικό Λαχείο στον ΟΠΑΠ Κύπρου;

-Ποια η “ύποπτη” σχέση του τρίγωνου Emma Delta, KPMG και ΟΠΑΠ;

-Πόσα εκατομμύρια θα χάσει το κράτος από αυτές τις κινήσεις;

-Γιατί τόσο μένος, εις βάρος της οικονομίας του κράτους και προς όφελος ενός ιδιωτικού οργανισμού, να προστατευτούν τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ;

-Το «παιγνίδι» θα παιχτεί όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα στην Ελλάδα παρουσιάζουν οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ για όλο το παρασκήνιο και απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, στην επόμενη έκδοση της «24»,το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016.