Ηθική δικαίωση το βραβείο διαφάνειας για τον Φαίδωνος, λέει το επιτελείο του

Το βραβείο απονεμήθηκε χθες στη Λευκωσία, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΒΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς που τιμάται την 9η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Φαίδωνος, αναφέρεται, ήταν το μοναδικό άτομο που βραβεύτηκε στην κατηγορία φυσικά πρόσωπα για τη συμβολή του, μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες, στην αποκάλυψη διαφόρων υποθέσεων, όπως το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, το σκάνδαλο των ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ, η διασπάθιση ή κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος εκ μέρους αιρετών και λειτουργών στις γνωστές υποθέσεις της Green Dot, του δημοσίου κήπου και πολλών άλλων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης βράβευσης, ο κ. Φαίδωνος, με τις δημόσιες καταγγελίες και ενέργειές του, «συνέβαλε στην κάθαρση της κοινωνίας από φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, όπως το θέμα της αρχαιοκαπηλίας, της ύπαρξης και δράσης κυκλωμάτων της νύχτας που πωλούν προστασία κ.ά.».

Στο σκεπτικό σημειώνεται ακόμη ότι για τη δράση του αυτή ο Φαίδωνας Φαίδωνος έχει δεχτεί σωρεία απειλών, ακόμη και κατά της ζωής του.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ