Όταν καταρρακώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια… (φωτό)

Στις 19 Οκτωβρίου 2015 συνήλθε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, η οποία, μεταξύ άλλων, συζήτησε και τα κενά στις διαδικασίες του κράτους, που επιτρέπουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή λαθρεμπορίου τσιγάρων, «με τους ίδιους μάλιστα εμπλεκομένους», όπως διαπίστωσε η Επιτροπή.

Αφορμή για την συζήτηση ήταν ο χειρισμός από το τμήμα Τελωνείων της υπόθεσης κατάσχεσης 19,5 τόνων καπνού στην Αραδίππου τον Οκτώβριο του 2015.

Στην όλη υπόθεση φωτογραφιζόταν ο Χριστόφορος Τορναρίτης και πιο συγκεκριμέν οι δυο εταιρίες του Raquel Ltd και Exposal Ltd. Ο Κ. Τορναρίτης κατά τον ουσιώδη χρόνο, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις εναντίον του υπόνοιες για ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με την υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Άτομα από το περιβάλλον του δε, δήλωναν ότι η υπόθεση, στην οποία τον ενέπλεκαν αφορούσε αδασμολόγητο ακατέργαστο καπνό και φυτόχωμα.

Καταιγισμός δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ και δηλώσεις επί δηλώσεων, με τους αρμόδιους φορείς και τη νομοθετική εξουσία να δίνουν την δική τους εκδοχή και… πόρισμα.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ως ήταν λογικό, έπληξαν τον γνωστό επιχειρηματία τόσο σε προσωπικό όσο και σε ευρύτερο επαγγελματικό επίπεδο.

Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι πέραν της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Βουλευτή του ΑΚΕΛ ακόμα ένας Βουλευτής έπαιξε πρωταγωνστικό ρόλο στο να παρθεί το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Γεωργίου, Βουλευτή του ΔΗΣΥ. Η συζήτηση επί του θέματος δεν περιορίστηκε στην Επιτροπή, αλλά μονοπωλούσε σε καθημερινά τηλεοπτικά πάνελ.

Έγινε το έλα να δείς…

Η καταγγελία πήρε τον δρόμο της, με τον Γενικό Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη να ζητά από την Αστυνομία διερεύνηση που αφορά τις φορολογικές βεβαιώσεις των εταιριών Raquel Ltd και Exposal Ltd.

Καταγγελίες, διερευνήσεις, κοινοβουλευτικές επιτροπές με τα έξοδα να βαραίνουν τον φορολογούμενο πολίτη.

Αποτέλεσμα;
Αθώος ο κατηγορούμενος…

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Μαΐου 2016, ο κ. Σάββας Αγγελίδης δικηγόρος του Χριστόφορου Τορναρίτη, παρέλαβε σχετική επιστολή από την Αστυνομία, την οποία υπογράφει ο κ. Ιωάννης Γεωργίου, για Αρχηγό Αστυνομίας.

Στην επιστολή, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι:

« Μετά το πέρας των ανακρίσεων, ο φάκελος που σχηματίσθηκε τέθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος μετά από σχετική μελέτη του, αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα και ως εκ τούτου αυτός αρχειοθετήθηκε ».

Το Γενάρη του 2015 τα δημοσιεύματα οργίαζαν.

Τον Μάιο του 2016, όταν ο… Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα εναντίον του «κατηγορούμενου», δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα. Ούτε καν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα συμπεράσματα στην κρίση του αναγνώστη….

Δείτε την επιστολή: