Προτίμησε το μουχταριλίκι, άφησε την Αστυνομία

Παράλληλα, μια θέση στο κοινοτικό συμβούλιο της ίδιας κοινότητας εξασφάλισε ακόμη ένας ειδικός αστυφύλακας, ενώ άλλος ειδικός αστυφύλακας εκλέγηκε στο κοινοτικό συμβούλιο Μηληκουρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εκλεγέντες ειδικοί αστυφύλακες θα πρέπει να επιλέξουν είτε να παραμείνουν στο Αστυνομικό Σώμα και να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους είτε να παραιτηθούν και να αφοσιωθούν στα νέα τους καθήκοντα και με τα δρώμενα των κοινοτήτων τους.

Ερωτηθείς για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επεσήμανε ότι με βάση τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα η Αστυνομία ενημέρωσε σχετικά τους άμεσα ενδιαφερομένους αστυφύλακες και υπήρξαν εξελίξεις στο πρόβλημα που πρόεκυψε με την εκλογή τους.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, ο ειδικός αστυφύλακας ο οποίος εκλέγηκε στη θέση του κοινοτάρχη Κάμπου υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του από την εργασία του και από την ιδιότητά του ως ειδικός αστυφύλακας, ενώ οι άλλοι δύο ειδικοί αστυφύλακες οι οποίοι έχουν εκλέγει ως μέλη των κοινοτικών συμβουλίων Κάμπου και Μηληκουρίου τελικά δεν αποδέχτηκαν την εκλογή τους και θα παραμείνουν στη δουλειά τους.
Να σημειωθεί ότι οι εκλεγέντες είναι εγγεγραμμένοι ως ειδικοί αστυφύλακες από το 1996 με σκοπό εκτέλεσης καθηκόντων τους τη φρούρηση και εργοδοτούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τυλληρίας.

Πηγή: philenews
Γράφει: Ιάσονας Ιάσονος