Η πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα εντόπισε την γκάφα του Υπ. Γεωργίας

Οι αρχές του Υπουργείου Γεωργίας βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα σε μια προσπάθεια να αποσταλεί η επιστολή στις αρχές της Νότιας Κορέας, όπως ήταν και η πρόθεση του Τμήματος Γεωργίας που υπέπεσε στο σοβαρό αυτό λάθος.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας Ανδρούλα Γεωργίου που υπογράφει τη σχετική επιστολή σχολιάζοντας το χθεσινό δημοσίευμα του «Φ» ανέφερε:
«Μετά από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καταναλωτών, Συσκευαστών, Εξαγωγέων Εσπεριδοειδών και Σταφύλων, το Τμήμα Γεωργίας απέστειλε επιστολή στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στις 29/12/2016, στην οποία επισυνάπτονταν δυο επιστολές-αιτήματα για προώθηση των κυπριακών εσπεριδοειδών προς Ιαπωνία και Κορέα. Τόσο στην επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και προς την επιστολή-αίτημα προς την αρμόδια αρχή της Κορέας, το Τμήμα Γεωργίας εκ παραδρομής αντί να αναφερθεί προς την Νότιο Κορέα, αναφέρθηκε προς την Βόρεια Κορέα. Το λάθος αυτό εντοπίσθηκε έγκαιρα και η επιστολή δεν αποστάληκε στη Βόρεια Κορέα. Το Τμήμα Γεωργίας βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα και η επιστολή θα αποσταλεί στην ορθή διεύθυνση. Η επιστολή του Τμήματος Γεωργίας η οποία εκ παραδρομής απευθυνόταν στη Βόρειο Κορέα αντί στην Νότια Κορέα, όπως ήταν και η πρόθεση του Τμήματος Γεωργίας, δεν προωθήθηκε».

Από πλευράς του ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης κληθείς από τον «Φ» να σχολιάσει το περιστατικό είπε: «Διαφαίνεται ότι έγινε ένα λάθος από το Τμήμα Γεωργίας, το οποίο δεν έγινε αντιληπτό, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών παρά μόνο όταν έφτασε στην Πρεσβεία της Κύπρου στο Πεκίνο. Να είστε βέβαιοι ότι το συμβάν θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει κάποιοι στο Τμήμα Γεωργίας να αντιληφθούν ότι πρέπει να χειρίζονται τα θέματα με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Πηγή: philenews/Γράφει: Άγγελος Νικολάου