Σύλληψη 37χρονης για υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

Εναντίον της διερευνώνται αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου, απάτης και πλαστογραφίας από ηλεκτρονικό υπολογιστή και κλοπή.

Τα αδικήματα διενεργήθηκαν το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2016. Η 37χρονη φέρεται να είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία εισήγαγε ψευδή δεδομένα που αφορούν πώληση προϊόντων, τα οποία προωθούνταν προς πώληση σε ασιατικές χώρες.

Επίσης καταχωρούσε αναληθή και ανακριβή στοιχεία σχετικά με τη διεύθυνση και τα τηλέφωνα επικοινωνίας, ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός της.

Αφού προχωρούσε σε πωλήσεις, ο αγοραστής πλήρωνε αποστέλλοντας στην Κύπρο έμβασμα στ’ όνομά της, είτε μέσω τράπεζας είτε μέσω εταιρείας αποστολής χρημάτων.

Χθες γύρω στις 7:30 το βράδυ, η 37χρονη Τσέχα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λίγο πριν την αναχώρησή της για το Άμστερνταμ, και τέθηκε υπό κράτηση.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής της, προς διευκόλυνση των ερευνών της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ