Τέσσερα Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κύπρο αλλά έμειναν ατιμώρητα ! (Εικόνες)

Είναι και κάποιες έρευνες που υποστηρίζουν πως η εγκληματικότητα δεν αυξήθηκε απλά τώρα πλέον είναι πιο εύκολο με τη ραγδαία ανάπτυξη των ΜΜΕ αλλά και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να γίνουν γνωστά.
Βλέπουμε πολλές φορές γεγονότα από το εξωτερικό και μας φαίνονται εξωπραγματικά κάτι σαν ταινία φαντασίας.. και όμως ακόμα και στη μικρή μας Κύπρο έγιναν εγκλήματα αποτρόπαιά και φρικιαστικά!
Ας δούμε με τη βοήθεια του, reporter.cy, τέσσερα εξ αυτών τα οποία μάλιστα παραμένουν και ατιμώρητα ή αν θέλετε ανεξιχνίαστα.

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα στη Κύπρο!

Υπόθεση Καυκαρή

Ο ηθικός αυτουργός έμεινε ατιμώρητος!
Ο Παναγιώτης Καυκαρής καταδικάστηκε σε ισόβια μετά το φόνο του Πανίκου Μιχαήλ και των δυο ανήλικων παιδιών του το 1989.

ΚΑΥΚΑΡΗΣ 1

Καταδικάστηκε για την τοποθέτηση βόμβας και κατά συνέπεια τη δολοφονία του 45χρονου Πανίκου Μιχαήλ και των παιδιών του Χριστάκη και Μιχαλάκη, δεκατριών και έντεκα χρόνων, αντίστοιχα.

ΚΑΥΚΑΡΗΣ 2

Η βομβιστική ενέργεια σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου του 1987. Παρόλα αυτά ο ίδιος ήταν ο εκτελεστής και όχι ο ηθικός αυτουργός ο οποίος έμεινε ατιμώρητος. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες ο ηθικός αυτουργός υποσχέθηκε στον Καυκαρή 10 χιλιάδες λίρες με σκοπό να εκτελέσει τη δολοφονία.

Η «εκκαθάριση» των Αεροπόρων

Τα εγκλήματα με θύματα μέλη της ίδιας οικογένειας αυτής των «Αεροπόρων» συγκλόνισαν την κοινωνία της Κύπρου τη δεκαετία του 90΄. Ο κυπριακός λαός παρακολουθούσε εμβρόντητος δολοφονίες και τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν…

«Στις 16 Οκτωβρίου του 1995 ο Ονησίφορος Χαραλάμπους Φορής, από το Κολόσι, δολοφονείται σε ηλικία 50 ετών, ακριβώς έξω από τη λέσχη του στην Πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό. Αυτό ήταν και το πρώτο θανάσιμο πλήγμα για την οικογένεια Αεροπόρων. Πολλές οι πληροφορίες, πολλές και οι εικασίες, ωστόσο, ποτέ δεν εξασφαλίστηκε επίσημη μαρτυρία για την μαφιόζικη εκτέλεση με αποτέλεσμα ο φάκελος της υπόθεσης να μπει στα ανεξιχνίαστα.

Στις 31 Ιουλίου το 1998, ο Αντρος Αεροπόρος, 34 χρόνων από το Κολόσι δολοφονείται εν ψυχρώ με τη χρήση αυτόματων όπλων, τη στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και έφευγε από νυκτερινό κέντρο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας στη Λεμεσό. Συνοδευόταν από Ρωσίδα καλλιτέχνιδα η οποία και τραυματίστηκε ελαφρά. Για την υπόθεση δεν κατηγορήθηκε, ούτε καταδικάστηκε ποτέ κανένας.

Ο κύκλος αίματος της νύχτας συνεχίστηκε με την εκτέλεση του μικρότερου αδελφού του Άντρου Αεροπόρου, Χαμπή, για την οποία οι δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν. Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους σημειώνεται η δολοφονία του Χαμπή Αεροπόρου 36 ετών, μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού και σε ώρα αιχμής».

αεροποροι-εγκλημα

Ο Χαμπής Αεροπόρος επέστρεφε μαζί με τον ξάδελφό του Χαράλαμπο Ονησιφόρου από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου πήγαινε για φυσιοθεραπεία εξαιτίας τραυματισμού του, από τότε που είχε γίνει η πρώτη απόπειρα εναντίον του το 1995. Ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο Υψωνα – Λεμεσού, οι δύο τους αντιλήφθηκαν ότι σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως που τους ακολουθούσε επέβαιναν κουκουλοφόροι με όπλα. Το ύποπτο αυτοκίνητο πλεύρισε το αυτοκίνητο του Χαμπή και τότε ο ίδιος προσπαθώντας να γλιτώσει, προκάλεσε δυστύχημα με τους εκτελεστές του. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο αλλά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αυτόματων όπλων. Ο Ονησιφόρου κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ισόβια οι αστυνομικοί Χρίστος Συμιανός και Σάββας Σάββα άλλως Κινέζος, καθώς επίσης και ο Προκόπης Προκοπίου».

Η μαφιόζικη εκτέλεση μιας ολόκληρης οικογένειας

15 Ιανουαρίου 2005: βρίσκονται νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων, όλοι με μια σφαίρα στο κεφάλι από όπλο 9mm.

OIKOGENEIA EGKLHMA

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από την Αστυνομία μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας ενώ ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η εν λόγω υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ τον κύκλο της. Αν και συνελήφθησαν κάποια πρόσωπα η υπόθεση κατέληξε σε αδιέξοδο και μπήκε στο ντουλάπι λόγω κυρίως της αδυναμίας για συνεργασία της Αστυνομίας με το ψευδοκράτος.

Πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα

Η υπόθεση του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα ήταν η πιο αιματηρή στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν ξημερώματα 23ης Ιουνίου 2012 στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, όπου εκτελούνται με επαγγελματική ακρίβεια και με 14 σφαίρες, τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη.

ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ

Συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο ο 29χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης.

Εναντίον των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ποτέ  ενοχή , είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για καθένα από τα θύματα που έπεσαν νεκρά. Ωστόσο ο  άνθρωπος που έδωσε εντολή για την μαφιόζικη εκτέλεση παραμένει ατιμώρητος. Τριγμούς στους ανθρώπους της νύκτας έφερε το συγκεκριμένο έγκλημα με φήμες να θέλουν τα «στρατόπεδα» να αλλάζουν παραστάσεις και συνθέσεις.

ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ 2