Γ. Παπαδόπουλος: Χρωστάει εκατομμύρια και δεν πληρώνει ούτε… 50.000 ευρώ

Η «24» φέρνει μία νομική υπόθεση στο φως, που δείχνει ότι πλέον ο κ. Παπαδόπουλος όχι μόνο συνεχίζει να δέχεται συνεχώς αγωγές λιβέλλου, αλλά μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν έχει τα χρήματα η εταιρεία να πληρώσει τις αποζημιώσεις που αποφασίζει η δικαιοσύνη μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις για τη δυσφήμιση και τους λιβέλλους που δημοσιεύονται στις σελίδες του «Πολίτη».

Η υπόθεση έχει να κάνει από το 2006, όταν ο «Πολίτης» δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ένας υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Λεύκιος Δοράτης έπαιρνε μίζες, την στιγμή που οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης της εφημερίδας γνώριζαν ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου και η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Ο κ. Δοράτης προσέφυγε στα δικαστήρια, καθώς στον «Πολίτη» αποφάσισαν να κάνουν πρωτοσέλιδο το θέμα του με την φωτογραφία του, προκαλώντας του μεγάλη ζημιά και αφού η έρευνα της Αστυνομίας δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα εναντίον του, δικαιώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο με τους δικαστές να επιδικάζουν ποσό αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ισχυρίστηκε ο κ. Παπαδόπουλος όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει μέσα από τα λεγόμενα του κ. Δοράτη, με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα μας: «Το 2008 καταχώρησα Αγωγή σε βάρος της εκδότριας εταιρείας του ΠΟΛΙΤΗ, εταιρεία ΑΡΚΤΙΝΟΣ και την οποία κέρδισα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Ο Δικαστής μου επιδίκασε ως αποζημίωση το ποσό των 50 000 συν τους νόμιμους τόκους από το 2008 μέχρι την καταβολή της αποζημίωσης.

Μετά την απόφαση η εφημερίδα καταχώρησε αίτημα για μη εκτέλεση της απόφασης και αποπληρωμή μου με διάφορες προφάσεις. Το Δικαστήριο εκ νέου απέρριψε το αίτημα της Εφημερίδας.
Όταν ο Δικαστικός Επιδότης επισκέφτηκε τα γραφεία της Εταιρείας του αναφέρθηκε ότι η εταιρεία δεν κατέχει περιουσία που να αξίζει το ύψος των αποζημιώσεων που πρέπει να μου καταβάλει».
Ο κ. Δοράτης, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας αναρωτιέται τι παραπάνω μπορεί να πράξει για να καθαρίσει το όνομα του, και να αποζημιωθεί για την ζημιά που υπέστη: «Αντιλαμβάνομαι ότι ένας πολίτης όταν δικαιώνεται μέσω της Νόμιμης Οδού που είναι τα Δικαστήρια, έχει την απαίτηση να εφαρμόζεται η απόφαση και να του αποδίδεται το οφειλόμενο προς αυτόν ποσό. Η υπεκφυγή εκτέλεσης των αποφάσεων των Δικαστηρίων από τον οποιονδήποτε θέτει σε κίνδυνο την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Ένας πολίτης υποβάλλεται σε έξοδα και ταλαιπωρία για να αποκαταστήσει το όνομά του στις περιπτώσεις λιβελλογραφημάτων και δυσφήμισης σε βάρος του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανεχτεί ότι θα επιχορηγήσει και στο τέλος την παράνομη δυσφήμιση σε βάρος του. Ειδικά όταν αυτός εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα. Σε καμία περίπτωση αυτή η πολιτεία δεν θα ήθελε να απομένει ως η μόνη επιλογή αποκατάστασης της δικαιοσύνη για τους πολίτες η αυτοδικία».

Όταν τον ρωτήσαμε για το πως πρόκειται να κινηθεί από εδώ και πέρα, μας είπε ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του: «Έχω δώσει οδηγίες στους Δικηγόρους μου να καταθέσουν Αίτημα Διάλυσης της Εταιρείας ΑΡΚΤΙΝΟΣ που εκδίδει την Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. Το θεωρώ ως το ελάχιστο χρέος μου για να σταματήσει η αβασάνιστη δημοσίευση δυσφήμισης για τους συμπολίτες μου, πρακτική που αποτελεί εύκολη μέθοδο κοινωνικής εξόντωσης προσωπικοτήτων.

unnamed_1.jpg

  • nickphilip

    ας τον μπαρωσουν τζιε κανει αφου δεν πληρωνει.