Πρόταση καταβολής αποζημιώσεων κατέθεσαν οι μεταφορείς στο λιμάνι Λεμεσού

Σε μία νέα εξέλιξη ο Σύνδεσμος των μεταφορέων κατέθεσε πρόταση προς την Eurogate να καταβάλει αποζημίωση για το χρόνο καθυστέρησης του κάθε μεταφορέα. Στο λιμάνι αναμένεται να μεταβεί το απόγευμα και ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Η συνάντηση του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκου Μουστάκα και των εκπροσώπων του Συνδέσμου Μεταφορέων Τρέιλερ Α,’ με τη Διεύθυνση της εταιρείας, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι. Ο Πρόεδρος τους, Γιώργος Χαραλάμπους, δήλωσε: «λόγω της αδυναμίας της εταιρείας να παρέχει άψογη εξυπηρέτηση του λιμανιού της Κύπρου και όχι στο προσωπικό της λιμάνι, και εμείς μη έχοντας άλλη επιλογή, έχουμε υποβάλει αίτημα αποζημίωσης προς τα μέλη μας».

Όπως εξήγησε: «η πρόταση αναφέρει όπως ο κάθε μεταφορέας θα υπογράφει την ώρα εισόδου του στο τερματικό και μετά από το πέρας δυο ωρών, η εταιρεία οφείλει να τον αποζημιώνει με 50 ευρώ για κάθε επιπρόσθετη ώρα που θα αναμένει να εξυπηρετηθεί. Αναμένουμε την απάντηση της εταιρείας, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν εφαρμόστηκαν όσα συμφωνήθηκαν χθες βράδυ στη σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως τα συμφωνηθέντα εφαρμόστηκαν για μια περίπου ώρα το πρωί και ακολούθως “επήλθε το χάος γιατί δεν μας παρείχαν τον αριθμό μηχανημάτων που έπρεπε. Αν είχαν συνεχώς τα 11 δηλωθέντα μηχανήματα για τα οχήματα μας, δεν θα ήταν αυτό το χάος και η εξυπηρέτηση θα ήταν σε υποφερτά πλαίσια».
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μουστάκας διαμήνυσε πως: «αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση και δεν εξευρεθεί λύση το λιμάνι δεν ανοίγει και οι αυτοκινητιστές δεν πρόκειται να φορτωθούν άλλα κόστη για αδυναμίες της εταιρείας. Είναι εγκληματικό να επιμένουμε ότι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό. Ή θα πρέπει η εταιρεία να δεσμευτεί εφόσον δεν φοβάται και θα μας δώσει υπηρεσία καλύτερη απ’ ότι υπήρχε με την Αρχή Λιμένων και τους αχθοφόρους, δηλαδή ότι θα εξυπηρετεί κάτω από τις δύο ώρες, είτε ας δεχτεί την πρόταση μας και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Δηλώσεις έγιναν και από το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος βρέθηκε στο λιμάνι λίγο πριν τη μια το μεσημέρι και συνομίλησε με τους μεταφορείς, διαβεβαιώνοντας ότι: «θα επιδιώξουμε να διαδραματίσουμε και εμείς το θεσμικό και πρέποντα ρόλο που μας αναλογεί. Η κατάσταση στο λιμάνι είναι μία κατάσταση από την οποία ζημιώνουν όλοι. Όλοι πρέπει να επιδιώξουμε να βρεθεί μια λύση και είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς επιχειρούν να δώσουν κάποιες λύσεις».

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ