Δικαιώθηκε η ΠΣΕΜ – Εξαίρεση απόρων από τα Τέλη Παγκυπρίων Εξετάσεων!

Γεγονός που αφήνει πλήρως ικανοποιημένη την ΠΣΕΜ η οποία με ανακοίνωση της δηλώνει διακαιομένη.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

“Μετά από επιστολή της ΠΣΕΜ στις 22 Φεβρουαρίου προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Υπηρεσία Εξετάσεων για αναίρεση του μέτρου για καταβολή του ποσού των 25 ευρώ ανά εξεταζόμενο μάθημα πρόσβασης στα Δημόσια Πανεπιστήμια, η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εξαίρεση των απόρων, δικαιώνει τους αγώνες μας. Η πίεση της ΠΣΕΜ όπως και το 2015, έτσι και χθες, είχε αποτέλεσμα. Η απόφαση του Υπουργικού αναφέρει την εξαίρεση 935 άπορων συμμαθητών μας από την καταβολή τελών για τις παγκύπριες εξετάσεις, καθώς και των τελών έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια στήριξης των συμμαθητών μας και παροχής βοήθειας. Την ίδια στιγμή είναι το πρώτο βήμα για λύση των προβλημάτων που προέκυψαν από την οικονομική κρίση. Το Υπουργείο θα πρέπει να βρει τους οικονομικούς πόρους να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή να δίνεται σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους συμμαθητές μας, η δωρεάν δυνατότητα να παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Η δικαίωση της ΠΣΕΜ στο συγκεκριμένο θέμα, δείχνει τη δύναμη του αγώνα, των διεκδικήσεων καθώς και της πίστης στα αιτήματα μας. Θα συνεχίσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά μαζί με τους συμμαθητές μας τον αγώνα για τα δικαιώματα μας.

Η Γραμματεία της ΠΣΕΜ”