Συνάντηση Περδίκη–Φαίδωνος για μια πράσινη και φιλική προς τον πολίτη Πάφο

Ο κ. Φαίδωνος μετά το πέρα της σύσκεψης χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση, λέγοντας πως η χαρά του ήταν διπλή γιατί ο Δήμος Πάφου ένας από τους στόχους που έχει θέσει για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η πόλη της Πάφου να καταστεί μια Πράσινη πόλη και φιλική από κάθε άποψη προς τον πολίτη.

Ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι βρήκε χρήσιμες πολλές από τις ιδέες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η συνεργασία τους δεν θα είναι περιστασιακή αλλά θα θεσμοθετηθεί .

Πρόσθεσε μάλιστα, πως σ’ αυτή τη συνεργασία μπορεί να συμμετέχουν ακόμη πολίτες αλλά και στελέχη του Κινήματος και σ’ επιτροπές του Δήμου Πάφου ώστε να γίνει κατορθωτό- όπως είπε- μέσα από την στενή συνεργασία να παρθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες και να γίνουν έργα και παρεμβάσεις ώστε η Πάφος να καταστεί μια Πράσινη πόλη φιλική προς τον πολίτη και προς τα ζώα.

Σημειώνεται πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο πλαίσιο της συνάντησης τους με τον κ. Φαίδωνος έθεσαν θέμα έλλειψης ποδηλατοδρόμων, υποβάλλοντας τη θέση ότι χρειάζεται επειγόντως ο σχεδιασμός και η λειτουργία ποδηλατοδρόμων σε όλη την δημαρχούμενη πόλη.

Αναφορά έκανε ο κ.Περδίκης και στην ελλιπή αστυνόμευση τροχαίας σε ώρες αιχμής και σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες τόσο στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναφέρθηκε και στο θέμα του εξωραϊσμού του Δημόσιου Κήπου , στην συντήρηση χώρων πρασίνου λέγοντας πως για να έχει νόημα η ποιότητα ζωής των πολιτών πρέπει να εμπλουτιστεί εκεί όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Έθεσε και θέμα παρανομιών σημειώνοντας πως θα πρέπει να συνεχιστεί η πάταξη όλων των μικρών και μεγάλων παρανομιών .

Σε σχέση με το Πράσινο Σημείο ο κ. Περδίκης είπε πως το Πράσινο σημείο του οποίου η χρησιμότητα αναγνωρίζεται από όλους, δεν προχωρά η κατασκευή του. Η λειτουργία συνέχισε, των Πράσινων Σημείων Κολώνης και Πέγειας, έχει δείξει έμπρακτα ότι έχει λύσει το πρόβλημα της απόθεσης διαφόρων υλικών που μπάζωναν ποταμούς και ρυάκια.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στην έλλειψη των μονοπατιών της Φύσης όπου ο πολίτης θα μπορεί να κάνει το περίπατο του, αλλά και στο θέμα του ψεκάσματος των πεζοδρομίων και των οικοπέδων.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ικανοποίηση του που επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η Πάφος είπε που είναι ένα Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου μετατρέπεται σε φιλοπεριβαλλοντική και φιλοζωική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ακολούθως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενημέρωση που έτυχε από τον Δήμαρχο Πάφου για την προώθηση του Πράσινου Σημείου, για τους σχεδιασμούς δύο μεγάλων γραμμικών πάρκων, για την προστασία του οριζόντιου πάρκου κατά μήκος του κέντρου της Πάφου, την δημιουργία του Δημοσίου Κήπου που πρόκειται, -όπως είπε- για μεγάλα έργα που θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά την Πάφο.

Θέσαμε ακόμη στον Δήμαρχο Πάφου, συνέχισε ο κ. Περδίκης,” θέματα συμμετοχής των στελεχών του Κινήματος στις Επιτροπές του Δήμου και την συνεργασία για την διεκπεραίωση πολλών περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών”.

O κ.Περδίκης αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης και την συμμετοχή της Κύπρου σ’ αυτή την παγκόσμια δραστηριότητα στις 25 Μαρτίου.

Πάφος: ΚΥΠΕ