Η Wargaming βοηθά αμάχους σε εμπόλεμες περιοχές – «Ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι παιχνίδι»


Η War Child ιδρύθηκε το 1993 στην Αγγλία, με στόχο να παρέχει φροντίδα και βοήθεια σε ανηλίκους που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές ή που έχουν πληγεί από πολεμικές συγκρούσεις.

Η Wargaming συγκέντρωσε τα χρήματα δίνοντας στους παίχτες των παιχνιδιών της την ευκαιρία να αγοράσουν πακέτα με εμβλήματα ειρήνης για την PC έκδοση του «World of Tanks» καθώς επίσης και μέσω της πώλησης ειδικών πακέτων που ήταν διαθέσιμα για παιχνιδοκονσόλες.

Ο Wayne Emanuel, Gaming Development Manager της War Child, δήλωσε ότι η οργάνωσή του έχει συγκινηθεί από τη γενναιοδωρία των εταιρειών (οι άλλες εταιρείες είναι οι Positech Games, iNK Stories και BlackMill Games & M2H) που έλαβαν μέρος στην προσπάθεια και ευχαρίστησε όλους τους παίχτες που κατέβασαν το σχετικό περιεχόμενο και στήριξαν αυτή τη δράση. «Η War Child βασίζεται πάνω στη στήριξη εταίρων όπως αυτούς που έλαβαν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία για να συνεχίσει το σημαντικό της έργο. Είμαστε ήδη ενθουσιασμένοι επειδή η ενέργεια αυτή θα επαναληφθεί και το 2018 και θέλουμε να χτίσουμε πάνω στη φετινή επιτυχία για να μαζέψουμε ακόμα περισσότερα χρήματα!», τόνισε ο κ. Emanuel.

Η War Child στοχεύει να διευρύνει αυτή την φιλειρηνική πρωτοβουλία ώστε να γίνει ετήσιο γεγονός, όπου όλο και περισσότερα στούντιο παιχνιδιών και παίχτες ανά το παγκόσμιο θα κινητοποιούνται για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε κανενός παιδιού η ζωή να μην διαλύεται από τις συνέπειες του πολέμου.

Ο Richard Cutland, επικεφαλής του τμήματος Military Relations στην Wargaming.net είπε ότι ως στρατιωτικός εν αποστρατεία, έχει δει από πρώτο χέρι την αξιοθαύμαστη και ανεκτίμητη δουλειά που κάνει η War Child σε περιοχές που έχουν πληγεί από πολεμικές συρράξεις. «Είμαι εξαιρετικά περήφανος τόσο για την Wargaming όσο και για την υπέροχη κοινότητα των παιχτών μας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια».