«Παναγία μου θα τον κτυπήσει…!» – Δάκρυσαν οι γονείς του Αιμίλιου ακούγοντας την βασική μάρτυρα – Εικόνες – Βίντεο

Η κυρία Στέλλα Παναγιώτου με μία λεπτομερή περιγραφή της σκηνής του δυστυχήματος συγκλόνισε όλους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ήταν τόσο παραστατική μάλιστα που οι γονείς του άτυχου Αιμίλιου δεν άντεξαν και λύγισαν βουρκώνοντας ακούγοντας την μάρτυρα.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό της υπόθεσης και τις τότε αποφάσεις που στην πορεία γκρεμίστηκαν σαν «χάρτινος πύργος» μιας εντοπίσθηκαν παραλήψεις – ψευδορκίες – πλαστογραφίες.

Απλά να σας υπενθυμίσουμε πως η μαρτυρία της κ. Παναγιώτου στο πρώτο δικαστήριο, το οποίο τότε αθώωσε την Ηροδότου, έκρινε την μαρτυρία αναξιόπιστη (ένα μικρό απόσπασμα από προηγούμενο άρθρο της 24h.com.cy):

«Το Δικαστήριο αξιολογώντας την εν λόγω μαρτυρία ανέφερε ότι: «αυτή ήταν αρκετά σταθερή στην εκδοχή της και η «αξιοπιστία της δεν κλονίστηκε» σε σχέση με το ότι πρόσεξε το αυτοκίνητο της 20χρονης να εισέρχεται στη διασταύρωση όταν το φως στη δική του πορεία ήταν κόκκινο, χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα και ανέκοψε την πορεία του μοτοποδηλάτου με αποτέλεσμα να επέλθει σύγκρουση». Παρόλα αυτά στη πορεία αρκετά από τα σημεία της μαρτυρίας διαψεύστηκαν ή αντικρούστηκαν από μαρτυρία την οποία παρουσίασε, σε μεταγενέστερο στάδιο της δίκης, η κατηγορούσα αρχή. Δικηγόρος η οποία εκπροσώπησε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ισχυρίστηκε ότι:

«Το πρωτόδικο Δικαστήριο, ανέτρεψε την αρχικά διαμορφωθείσα εντύπωσή του σε σχέση με την αξιοπιστία της γυναίκας οδηγού για επουσιώδεις λόγους, μετατρέποντας συγχρόνως τον εαυτό του σε εμπειρογνώμονα σε σχέση με τα ακόλουθα επουσιώδη θέματα: (α) την ώρα λήψης της κατάθεσης της γυναίκας, (β) κάποιες αποστάσεις που ανέφερε η μάρτυρας, (γ) στο κατά πόσο το θύμα φορούσε κράνος και (δ) ότι η μαρτυρία της ερχόταν σε σύγκρουση με τα παραδεκτά γεγονότα».»

Αργότερα και αφού ήρθαν στο φως οι αποκαλύψεις για τα μελανά σημεία: «Εδώ είναι που κάνει και πάλι την εμφάνιση της η γυναίκα μάρτυρας, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο, έκρινε πως στο πρωτόδικο Δικαστήριο δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία στη μαρτυρία της».

Image result for υποθεση ηροδοτου

Ερχόμαστε στο σήμερα και στην κατάθεση της κ. Παναγιώτου που ναι έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα:

Η ίδια αναφέρει πως το βράδυ του δυστυχήματος είχε ξεκινήσει από το σπίτι της γύρω στις 04:50 για να πάει στη δουλειά της, σημειώνοντας ότι στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου σταμάτησε περιμένοντας να σβήσει το κόκκινο φανάρι.

«Ο καιρός ήταν αίθριος, ήταν σκοτάδι, αλλά ο φωτισμός ήταν ικανοποιητικός. Ένα αγόρι με μοτοποδήλατο πέρασε τη διασταυρούμενη οδό με πράσινο και με χαμηλή ταχύτητα… Ακριβώς απέναντι μου είδα τα φώτα άλλου οχήματος, το οποίο δεν είχε ελαττώσει ταχύτητα… Είπα Παναγία μου θα τον κτυπήσει…Μπήκε στη διασταύρωση με καθαρά κόκκινο και συγκρούστηκε με το μοτοποδήλατο. Η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή. Ο νεαρός έπεσε στην άσφαλτο σαν μια κούκλα άψυχη».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ:

«Το αυτοκίνητο που κτύπησε το μοτοποδήλατο δεν σταμάτησε καν, ενώ συνέχισε την πορεία του, για να προσθέσει πως η ίδια έκανε επαναστροφή και το ακολούθησε, μέχρι που βρέθηκε σε αδιέξοδο και σταμάτησε.

Η κ. Παναγιώτου είπε στο δικαστήριο ότι πλησίασε το όχημα και είδε ότι μέσα βρίσκονταν δύο κοπέλες, ανάμεσα τους και η κατηγορούμενη Έφη Ηροδότου, η οποία καθόταν στη θέση του οδηγού. Όπως ανέφερε η μάρτυρας η οδηγός της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα, γιατί η ίδια δεν μπορούσε να το κάνει από μέσα και όταν η ίδια το επιχείρησε από την έξω μεριά αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν εφικτό.

Είπε στο δικαστήριο ότι είχε πει στις δύο κοπέλες να παραμείνουν στο αυτοκίνητο και ότι θα καλούσε την αστυνομία. Στο μεταξύ, η ίδια σταμάτησε το όχημα κάποιου νερού περαστικού, του οποίου εξήγησε τι συνέβαινε και ακολούθως τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομία, η οποία σε πέντε λεπτά βρέθηκε στη σκηνή.

Η μάρτυρας ανέφερε, επίσης, ότι πριν φτάσει η Αστυνομία η οδηγός βγήκε τελικά από την πόρτα του συνοδηγού, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ συγχυσμένη και φώναζε ότι αν πέθαινε ο οδηγός θα πέθαινε και η ίδια.

Επιπλέον, η κ. Παναγιώτου είπε στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη της είχε πει εκείνο το βράδυ να μην αναφέρει στην Αστυνομία ότι πέρασε με κόκκινο.

Κατά την αντεξέτασή του, ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου, Κρίς Τριανταφυλλίδης, υπέβαλε στη μάρτυρα ότι στην κατάθεση που έδωσε στις 27/12/2007 είχε πει άλλα στην Αστυνομία και συγκεκριμένα ότι η Έφη Ηροδότου της ζήτησε να μην πει ότι δεν πέρασε με πράσινο, με την μάρτυρα να απαντά πως είναι το ίδιο πράγμα και ότι στην κατάθεση που έδωσε τα είπε με το δικό της τρόπο.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν προσπάθησε να αποτρέψει το δυστύχημα, αφού όπως είπε στην κατάθεση της η ίδια αντιλήφθηκε από πριν ότι θα γινόταν σύγκρουση, η κ. Παναγιώτου είπε ότι έγινα όλα σε δευτερόλεπτα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι. “Είπα μέσα μου Παναγία μου θα τον κτυπήσει και στο δεύτερο Παναγία μου τον κτύπησε. Είδα από απέναντι το όχημα ότι πλησίαζε τα φώτα και δεν ελάττωνε στο κόκκινο. Το μοτοποδήλατο ήταν ήδη λίγο πριν τη μέση της διασταύρωσης”, είπε.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης κάλεσε τη μάρτυρα να συμφωνήσει μαζί του ότι όταν ένα γεγονός συμβεί πολλά χρόνια πριν είναι πιο δύσκολο να θυμόμαστε με λεπτομέρεια τι ακριβώς έχει γίνει, με τη μάρτυρα να απαντά ότι αν μια μέρα συμβούν τόσο τραγικά γεγονότα τα θυμάσαι. “Αυτό το δυστύχημα”, είπε, “είναι έντονο μέσα μου και θυμάμαι ακριβώς πως έγιναν τα πράγματα. Πέρασε ένα χρόνος από το δυστύχημα και εγώ δεν κοιμόμουν”.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης γιατί δεν τηλεφώνησε η ίδια στην Αστυνομία, αλλά ο νεαρός που σταμάτησε στο δρόμο για να τη βοηθήσει, η κ. Παναγιώτου ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να πάρει την αστυνομία από το αυτοκίνητο όταν έκανε την επαναστροφή και ακολουθούσε το όχημα της κατηγορούμενης.

Ωστόσο, σημείωσε πως έτρεμαν τόσο πολύ τα χέρια και τα πόδια της και δεν θυμόταν ούτε το τηλέφωνο της αστυνομίας, που τελικά δεν τα κατάφερε να καλέσει.

Στην ερώτηση του κ. Τριανταφυλλίδη εάν το μοτοποδήλατο κατά τη διέλευσή του από τη διασταύρωση ελισσόταν δεξιά αριστερά (πήγαινε ζικ – ζακ), η κ. Παναγιώτου είπε πως δεν παρατήρησε κάτι τέτοιο και ότι το μοτοποδήλατο κρατούσε ευθεία πορεία.

Η διαδικασία διακόπηκε με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης της μάρτυρος, για να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στις 11:30 με τρεις νέους μάρτυρες».

 

Κάπου εδώ οφείλουμε να πούμε για μια ακόμη φορά πως δεν είμαστε ούτε κριτές ούτε δικαστές και δεν είναι σε καμία περίπτωση προς αμφισβήτηση το δικαίωμα του καθενός στην αθωότητα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου!

Δημοσιογραφικά και μόνο παραθέτουμε τα γεγονότα… γεγονότα γεμάτα στοιχεία που οδηγούν στο εύλογο συμπέρασμα πως είναι μια υπόθεση που «μπάζει» από παντού!

Related image

Διαβάστε επίσης:

Η ώρα για τον Αιμίλιο!!! (Φωτογραφίες και Βίντεο )