Κ.Ε.: «Όλοι γνωρίζουν τους λόγους για τους όποιους δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό»

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Εσπεν Μπαθ Έιντε σε ενημέρωση του προς ξένους Πρέσβεις ανέφερε ότι το κλειδί για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων βρίσκεται στη Λευκωσία, στους δύο ηγέτες στην ουσία, και όχι σε τρίτη χώρα και τη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ότι επιβάλλεται αλλαγή στρατηγικής, ο Εκπρόσωπος είπε ότι όλοι γνωρίζουν γιατί δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι όλοι γνωρίζουν γιατί υπάρχει στασιμότητα αυτή τη στιγμή και ανέφερε πως ακόμα και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ γνωρίζει ότι οι ευθύνες βαραίνουν την Τουρκία, καθώς όλοι γνωρίζουν πού είναι στραμμένη η προσοχή της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου για νέα στρατηγική, ο Εκπρόσωπος παρατήρησε ότι ακούμε αυτή την προσέγγιση και αναμένουμε να δούμε κάτι συγκεκριμένο.

Αν αυτή η στρατηγική που ακολουθήθηκε από όλους τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο μέχρι σήμερα, πού είναι λανθασμένη και πώς πρέπει να αλλάξει; διερωτήθηκε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προέβη στη δήλωση στο περιθώριο της τέλεσης του μνημοσύνου του Πολύκαρπου Γιωρκάτζιη.

Πηγή:ΚΥΠΕ