Ένας αστυνομικός, μια δικάσιμος

Του Μάριου Δημητρίου

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Κωνσταντίνου Σοφοκλέους, αστυνομικού του Γραφείου της Αστυνομίας για Καταπολέμηση της Εμπορίας Προσώπων (ΓΚΕΠ), από τον δικηγόρο Χρίστο Ιάσονος, ο οποίος επιχείρησε να παρουσιάσει τις δύο ανακριτικές καταθέσεις του πελάτη του, του 27χρονου Πακιστανού αιτητή ασύλου Zohaib Aslam, στις 29 και 31 Μαρτίου 2016, στον συγκεκριμένο αστυνομικό, στα γραφεία του ΓΚΕΠ, ως ληφθείσες με τρόπο μη νόμιμο, συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα (13 Μαρτίου 2017), η εκδίκαση της υπόθεσης συνωμοσίας για τέλεση παράνομων, εικονικών γάμων Πακιστανών, με Ρουμάνες θύματα εμπορίας προσώπων, που συνεχίζεται από τον Ιανουάριο 2017 στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Ο Zohaib Aslam, είναι ένας από τους τρεις κατηγορούμενους Πακιστανούς (οι άλλοι δύο είναι φοιτητές στο Americanos College), ύποπτους για συμμετοχή στο αναφερόμενο κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων. Κατηγορούμενοι ενώπιον του τριμελούς Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, με Πρόεδρο την Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστή Έλενα Εφραίμ, εκτός από τους τρεις Πακιστανούς, είναι ένας Κύπριος, ο δικηγόρος Χρίστος (Κρις) Χριστοδουλίδης και τρεις Ρουμάνοι – ο γαμπρός του Κρις, Samuel Scripcariuc, η Christina Iordaeche και η Elena Duca, η οποία μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στην Κύπρο για τη δίκη, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και είναι υπόδικη στις Κεντρικές Φυλακές. Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, ήταν μέχρι την 13η Μαρτίου 2017 και ο Πακιστανός Zohaib Aslam, που τη μέρα αυτή, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του από το Δικαστήριο, να αφεθεί ελεύθερος, με μείωση της χρηματικής εγγύησης, η οποία είχε αρχικά καθοριστεί, αίτημα που έγινε αποδεκτό, από το Δικαστήριο. Μια από τις 18 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 7 ύποπτοι, αναφέρει ότι «οι κατηγορούμενοι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ των ημερομηνιών 3 Μαρτίου 2016 και 21 Μαρτίου 2016, στην Κυπριακή Δημοκρατία συνωμότησαν μεταξύ τους, όπως με απάτη ή με άλλο δόλιο τρόπο να καταδολιεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την τέλεση εικονικών γάμων με Ευρωπαίους πολίτες, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση της παραχώρησης δελτίου παραμονής στη Δημοκρατία ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχτηκαν ενοχή, όταν ρωτήθηκαν σχετικά από την Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου. Να υπενθυμίσουμε ότι για τον Κρις Χριστοδουλίδη, παρουσιάζεται ο δικηγόρος Χρίστος Χριστοδούλου, για τον γαμπρό του Samuel Scripcariouc o δικηγόρος Ροβέρτος Βραχίμης, για την Elena Duca ο δικηγόρος Ανδρέας Καρεκλάς, για τη Christina Iordaeche και για τους δύο Πακιστανούς φοιτητές ο δικηγόρος Ευάγγελος Χειμώνας.

Αρνήθηκε την αναγνωριστική παράταξη

Αντεξετάζοντας την περασμένη Δευτέρα τον αστυνομικό Κωνσταντίνο Σοφοκλέους, ο δικηγόρος Χρίστος Ιάσονος αναφέρθηκε στις ανακριτικές καταθέσεις του πελάτη του Zohaib Aslam στις 29 και 31 Μαρτίου 2016 στα γραφεία του ΓΚΕΠ, με τη βοήθεια του διερμηνέα Ομέρ Ζιάτ και στην άρνηση του Zohaib Aslam να συμμετάσχει σε αναγνωριστικές παρατάξεις, όπως του ζήτησε ο αστυνομικός. Μετά από ερώτηση του Χρ. Ιάσονος, είπε ο Κ. Σοφοκλέους αναφερόμενος στον Zohaib Aslam: «Του είπα ότι ήταν προς το συμφέρον του να λάβει μέρος στην αναγνωριστική παράταξη, όμως ο ίδιος προτίμησε τη μη διεξαγωγή αναγνωριστικών παρατάξεων και είπε ότι μπορούσε ν’ αναγνωριστεί από το γραφείο, όπου βρισκόταν. Στη συνέχεια έλαβα τη σχετική συγκατάθεσή του, αφού του εξήγησα τα δικαιώματά του και του επέστησα την προσοχή του στο νόμο. Την ίδια μέρα στο γραφείο του ΓΚΕΠ, στην παρουσία γυναίκας αστυνομικού, γυναίκας διερμηνέως της Ρουμάνικης γλώσσας και του Πακιστανού διερμηνέα Ομάρ Ζιάτ, η Adina Neascu και η Elena Patrascu, (σ. σ. δύο από τις τρεις παραπονούμενες Ρουμάνες, αναγνωρισμένα από την Αστυνομία θύματα εμπορίας προσώπων, που κατάγγειλαν κάποιους από τους κατηγορούμενους στην Αστυνομία για εξαπάτηση, εγκλεισμό τους και απόπειρα τέλεσης εικονικού γάμου με Πακιστανούς, παρά τη θέλησή τους), είδαν και αναγνώρισαν τον Zohaib Aslam, ως ένα από τα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση που κατάγγειλαν στην Αστυνομία».

 

«Δεν λάβατε τη συγκατάθεσή του»

Ο δικηγόρος Χρ. Ιάσονος, του υπέβαλε ότι «ουδέποτε λάβατε τη συγκατάθεση του κατηγορούμενου, για ν’ αναγνωριστεί στο γραφείο», με τον Κ. Σοφοκλέους να απαντά ότι ο κατηγορούμενος συγκατατέθηκε και μάλιστα γραπτώς και υπέδειξε τη γραπτή συγκατάθεσή του, που όπως είπε, την υπέγραψε «ξεκάθαρα, ολογράφως». Πρόσθεσε, απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου, ότι «όλα αυτά βρίσκονται σε καταθέσεις εντός του ποινικού φακέλου, οι οποίες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί ως τεκμήρια ενώπιον του Δικαστηρίου». Στη συνέχεια ο Χρίστος Ιάσονος, του υπέβαλε ότι οι δύο κοπέλες στις καταθέσεις τους, «ουδέποτε ανέφεραν το όνομα του τρίτου κατηγορουμένου (Zohaib Aslam) και ότι «επεμβήκατε κατά τη διάρκεια λήψης κατάθεσης από τις δύο κοπέλες, που γινόταν ταυτόχρονα». Πρόσθεσε ότι «για ένα παράξενο λόγο, έγινε διάλειμμα την ίδια ώρα και η Adina και η Elena βρέθηκαν μαζί, για να αναγνωρίσουν τον τρίτο κατηγορούμενο. Ήταν τυχαίο γεγονός;».

«Όχι» (δεν ήταν τυχαίο γεγονός), απάντησε ο Κωνσταντίνος Σοφοκλέους. «Λάβαμε τη συγκατάθεση του τρίτου κατηγορούμενου και τις φέραμε από το πρωί, με σκοπό την αναγνώριση». Σε ερώτηση του δικηγόρου κατά πόσο «του αναφέρατε (του κατηγορούμενου), ότι έχει το δικαίωμα δικηγόρου;», απάντησε ο Κ. Σοφοκλέους: «Όχι, εγώ δεν του είπα για δικηγόρο, γιατί ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί, είχε υπογράψει δικαιώματα κρατουμένου, τα οποία αναφέρουν το δικαίωμα του σε δικηγόρο, είχε παρουσιαστεί σε δικαστική διαδικασία προσωποκράτησης και από ότι θυμάμαι, εκπροσωπείτο από δικηγόρο». Ο Χρίστος Ιάσονος υπέβαλε στον αστυνομικό μάρτυρα κατηγορίας, ότι δεν επέστησε «νόμιμα» την προσοχή του πελάτη του στον νόμο, «καθότι αυτό, δεν έγινε στο χρόνο που αντιληφθήκατε ότι ο κατηγορούμενος, ίσως μπορεί να διωχθεί ποινικά. Του επιστήσατε την προσοχή στο νόμο, σε αργοπορημένο στάδιο». Ο αστυνομικός απάντησε ότι «επιστήνεται η προσοχή του κατηγορούμενου στο νόμο, κατά τη σύλληψή του, επίσης κατά τη λήψη της γραπτής του κατάθεσης και της ανακριτικής του κατάθεσης, όπως και σε άλλες ενδεχόμενες προηγούμενες καταθέσεις του στην Αστυνομία», με τον δικηγόρο να υποβάλλει ότι «μπορεί αυτό να φαίνεται γραπτώς, αλλά προφορικά, δεν του επέστησαν την προσοχή του στο νόμο».

«Του πρόσφερα καφέ και όχι…βίζα»

Στη συνέχεια ο Χρίστος Ιάσονος ρώτησε τον Κωνσταντίνο Σοφοκλέους, κατά πόσο, στη διάρκεια των δύο καταθέσεων του πελάτη του, στις 29 και 31 Μαρτίου 2016, «του έχετε προσφέρει κάτι», με τον αστυνομικό να απαντά, «φαγητό και καφέ». Όμως ο δικηγόρος, άλλο εννοούσε… Υπέβαλε στον αστυνομικό ότι πριν την πρώτη κατάθεση του πελάτη του, ο Κ. Σοφοκλέους «του πρόσφερε αντάλλαγμα». Ο αστυνομικός απάντησε ότι «προσωπικά δεν του πρόσφερα κανένα αντάλλαγμα και ούτε έχω τη δύναμη να προσφέρω αντάλλαγμα στον κατηγορούμενο ή σε οποιονδήποτε άλλο». Ο δικηγόρος είπε ότι «συγκεκριμένα του αναφέρατε ότι θα του προσφέρετε προστασία και βίζα, αν δώσει τη θεληματική του κατάθεση», με τον αστυνομικό να απαντά ότι «ο κατηγορούμενος δεν έδωσε θεληματική κατάθεση, αλλά δύο ανακριτικές καταθέσεις» και ότι «ο κατηγορούμενος δεν χρειαζόταν από μένα προστασία και εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν δίνω βίζες».

Ελεύθερος με όρους και ο Zohaib Aslam

Όπως προαναφέρθηκε, το Δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα του δικηγόρου του Zohaib Aslam, όπως αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του, με διαφοροποίηση των όρων που αφορούν τη χρηματική εγγύηση, εφόσον δεν υπήρξε ένσταση από την Κατηγορούσα Αρχή. (Στη δικάσιμο της 27ης Ιανουαρίου 2017, ο Χρ. Ιάσονος υπέβαλε για πρώτη φορά, αίτημα απόλυσης, με όρους, του πελάτη του, που είχε γίνει και πάλιν, αποδεκτό, εφόσον ο κατηγορούμενος καταβάλει 10 χιλιάδες ευρώ, υπογράψει γι’ αυτόν, αξιόχρεος εγγυητής για άλλες 10 χιλιάδες ευρώ, παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, τοποθετηθεί το όνομά του στον κατάλογο προσώπων των οποίων απαγορεύεται η αναχώρηση από τη Δημοκρατία και παρουσιάζεται καθημερινά, στον αστυνομικό σταθμό Πύλης Πάφου στη Λευκωσία). Με οδηγίες της Προέδρου του Κακουργιοδικείου Έλενας Εφραίμ, ο κατηγορούμενος που εξακολουθούσε μέχρι τις 13 Μαρτίου 2017 να τελεί υπό κράτηση, αφού δεν είχε κατατεθεί το ποσόν της εγγύησης, θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ δεσμεύεται με τους ίδιους όρους να είναι παρών στο Δικαστήριο την επόμενη δικάσιμο, αφού ο ίδιος θα καταθέσει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ και επιπρόσθετα θα παρασχεθεί εγγύηση από δύο ξεχωριστούς αξιόχρεους εγγυητές, για το ποσό των 2.500 ευρώ ο καθένας. Η Δικαστής ανέφερε ότι ο έβδομος κατηγορούμενος Κρις Χριστοδουλίδης, αφέθηκε ελεύθερος με κατάθεση χρηματικής εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι με κατάθεση χρηματικών εγγυήσεων, κάτω των 10 χιλιάδων ευρώ – με τη μικρότερη χρηματική εγγύηση, 2 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι Πακιστανοί φοιτητές.

Ιατρικά προβλήματα για Duca και Κρις

Στη δικάσιμο της 13ης Μαρτίου 2017, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη και η 53χρονη Ρουμάνα Elena Duca, η μόνη από τους 7 κατηγορούμενους που εξακολουθεί να κρατείται ως υπόδικη στις Κεντρικές Φυλακές, μετά την απόλυση του Zohaib Aslam. Το αίτημά της απορρίφθηκε και θα συνεχίσει να είναι υπό κράτηση, μέχρι την επόμενη δικάσιμο. «Η ίδια επιμένει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και ζήτησε να αφεθεί υπό όρους ελεύθερη όπως οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι», ανέφερε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος της Ανδρέας Καρεκλάς. Να υπενθυμίσουμε ότι στη δικάσιμο της 8ης Μαρτίου 2017, το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα του Ανδρέα Καρεκλά, εκ μέρους της πελάτισσάς του και η κατηγορούμενη μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίας του Δικαστηρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις, αφού είναι διαβητική. Ο κ. Καρεκλάς είχε αναφέρει στο Δικαστήριο, ότι «στις Φυλακές δεν υπάρχει η δέουσα φροντίδα και η υγεία της, συνεχώς κλονίζεται». Σε παρέμβασή της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Φλωρέντζου, υπέβαλε ότι «δεν είχε καμιά ενημέρωση από το νοσοκομείο, κατά πόσο κρινόταν απαραίτητη η περαιτέρω νοσηλεία της στο χώρο του νοσοκομείου ή κατά πόσο υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία της» και ότι «εμμένει στη θέση της, ότι η κατηγορούμενη, πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση». Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χρίστο Χριστοδούλου, ιατρικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο έβδομος κατηγορούμενος Κρις Χριστοδουλίδης, ο οποίος προσκόμισε στο Δικαστήριο, ιατρικό πιστοποιητικό, ότι τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως θα εισαχθεί σε ιατρικό κέντρο για κάποια θεραπεία «υπνηλίας», όπως είπε. Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε αναβολή της δικαστικής διαδικασίας για την παρούσα υπόθεση, «πρέπει να είναι πέραν των 5-6 ημερών». Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι «θα δούμε το θέμα στο κατάλληλο στάδιο».

*Επόμενες δικάσιμοι της υπόθεσης, καθορίστηκαν για τις 4 και 6 Απριλίου 2017.

Η κατάθεση της Κάλιας Κουσουλίδου

Η ενδιαφέρουσα αυτή δίκη, άρχισε στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2017, με την παρουσία της πρώτης μάρτυρος κατηγορίας, της 26χρονης Ρουμάνας, Alexandra Raluca Oprea, που διάβασε καταθέσεις της στην Αστυνομία, όπου κατάγγειλε παραπλάνηση και καταναγκαστικό εγκλεισμό της ίδιας και δύο άλλων κοπέλων από τη Ρουμανία, από κάποιους από τους κατηγορούμενους, σε διαμερίσματα στη Λευκωσία, με σκοπό να τις παντρέψουν με Πακιστανούς, παρά τη θέλησή τους. Η δίκη συνεχίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017, με τις καταθέσεις τριών γυναικών αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας – των Κάλιας Κουσουλίδου και Νατάσας Αναστασιάδου του ΤΑΕ Λευκωσίας και της Κατερίνας Χείλη του Γραφείου της Αστυνομίας για Καταπολέμηση της Εμπορίας Προσώπων. Τη μαρτυρία της στη δικάσιμο εκείνη, έδωσε πρώτη η αστυνομικός του ΤΑΕ Λευκωσίας Κάλια Κουσουλίδου, που διάβασε κατάθεσή της σε σχέση με τη συμμετοχή της στην αστυνομική επιχείρηση της 21ης Μαρτίου 2016 από μέλη του ΤΑΕ, της ΥΑΜ και του ΟΠΕ, στο διαμέρισμα όπου βρέθηκαν οι τρεις Ρουμάνες παραπονούμενες, μια τέταρτη Ρουμάνα, η 36χρονη, Christina Iordaeche, που περιλήφθηκε αργότερα, ανάμεσα στους 7 κατηγορούμενους και έξι Πακιστανοί. Από το ΤΑΕ Λευκωσίας συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση, η λοχίας Νατάσα Αναστασιάδου, που κατέθεσε στη συνέχεια. Η κυρία Κουσουλίδου είπε μεταξύ άλλων ότι η κοπέλα που τους είπε ότι είναι η Alexandra Raluca Oprea, τους ανέφερε ότι δεν είχαν τις ταυτότητές τους στην κατοχή τους – εκτός από την Christina Iordaeche – και ότι τις δικές τους ταυτότητες, τις κατακρατούσαν οι αλλοδαποί, με σκοπό το γάμο, χωρίς τη θέληση τους. Η αστυνομικός πρόσθεσε ότι την ίδια μέρα, 21 Μαρτίου 2016, ανέκρινε στο ΤΑΕ Λευκωσίας με τη βοήθεια διερμηνέως, την Christina Iordaeche, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομικό, ενέπλεξε στην υπόθεση την Elena Duca, ισχυριζόμενη ότι η Duca, της έδωσε 300 ευρώ, μετά που επέστρεψε από την Κύπρο στη Ρουμανία και αφού παντρεύτηκε με ένα Πακιστανό το 2015, με τον οποίο συγκατοίκησε για ένα διάστημα. Η Christina Iordaeche, είπε στην ανακρίτρια, ότι οι τρεις συμπατριώτισσές της, παραπονούμενες στην υπόθεση, Raluca, Adina και Elena, δεν έβγαιναν ποτέ έξω από το διαμέρισμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στην αστυνομικό, η Christina Iordaeche έλεγε στις κοπέλες να μη βγαίνουν έξω από το διαμέρισμα, «λόγω του ότι έξω στο δρόμο είναι επικίνδυνα».

Ενοχοποιούν τα ίδια πρόσωπα

Αντεξεταζόμενη διαδοχικά από τους τέσσερις δικηγόρους των κατηγορουμένων, η αστυνομικός Κ. Κουσουλίδου, επέμενε ότι «κατέγραψε όσα της είπε η Christina Iordaeche» και απέρριψε τις υποβολές, ιδιαίτερα του δικηγόρου της κατηγορούμενης Elena Duca, Ανδρέα Καρεκλά, ότι η αστυνομικός, «δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα προειδοποίησης» και ότι «έχει παραβεί κανόνες δεοντολογίας γιατί δεν επέστησε με τον ορθό τρόπο, την προσοχή της ανακρινόμενης, στα ρουμάνικα, μέσω της διερμηνέως». Υπέβαλε ο δικηγόρος, ότι «η μάρτυρας, ουδέποτε ανέφερε ότι έστειλε τρεις κοπέλες στην Κύπρο και ότι ήταν κλειδωμένες στο διαμέρισμα. Την αναφορά στην Elena Duca, την βάλατε εκ του πονηρού και δεν σας είχε αναφερθεί από την κοπέλα. Όσα γράφετε εναντίον της Elena Duca, δεν αναφέρθηκαν από τη μάρτυρα, την οποία ανακρίνατε προφορικά». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε η μαρτυρία και η αντεξέταση της λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νατάσας Αναστασιάδου, που ανέγνωσε κατάθεσή της στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, στις 21 Μαρτίου 2016, μετέβη με την αστυνομικό Κάλια Κουσουλίδου και με μέλη της ΥΑΜ και του ΟΠΕ, σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Αχιλλέως 14 στη Λευκωσία, με στόχο όπως είπε, «τον εντοπισμό των αλλοδαπών κοπέλων, αλλά και των αλλοδαπών που τις κρατούν κλειδωμένες στο διαμέρισμα», σύμφωνα με αναφορά από τον αστυνομικό σταθμό Κιτίου. Αντεξετάζοντας την Ν. Αναστασιάδου, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, της υπέβαλαν ότι οι κοπέλες στο διαμέρισμα δεν ήταν κλειδωμένες, ότι μπορούσαν να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο διαμέρισμα και ότι δεν ήταν κλειδωμένο το δωμάτιο τους. Όμως την πιο σκληρή αντεξέτασή τους, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, την επιφύλαξαν για την λοχία Κατερίνα Χείλη, του Γραφείου της Αστυνομίας για Καταπολέμηση της Εμπορίας Προσώπων, η οποία στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διάβασε τα δύο Ημερολόγια Ενεργείας που ετοίμασε για την υπόθεση, όπου κατέγραψε τις συνεντεύξεις που πήρε από την Alexandra Raluca Oprea και την Elena Petrascu στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, στις 21 Μαρτίου 2016, με τη βοήθεια διερμηνέως. Οι δύο κοπέλες στις συνεντεύξεις τους, που λήφθηκαν ξεχωριστά, περιέγραψαν με τον ίδιο τρόπο και ενοχοποιούν τα ίδια πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και στις συνθήκες άφιξης και παραμονής τους στην Κύπρο, το διάστημα 3-21 Μαρτίου 2016.

Φωτό: Στιγμιότυπο από θρησκευτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή Πακιστανών και άλλων μουσουλμάνων φοιτητών, στο Τέμενος Ομεριέ, στην παλιά Λευκωσία. Στον χώρο αυτό γνωρίστηκαν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην εκδικαζόμενη, στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, υπόθεση εικονικών γάμων και εμπορίας προσώπων.