Καταγγέλλει δηλώσεις Τσαβούσογλου o Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Βίντεο)

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα στις ΗΠΑ, Δημήτρη Φιλιππίδη, επιδίωξη του Προέδρου κατά την συνάντησή του με τον Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είναι να προβληθούν τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως δεν είμαστε εμείς που θα συνεχίσουμε το blame game, ωστόσο, υπάρχει ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου «χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε ότι δεν συμβάλλει η τουρκική πλευρά στο διάλογο».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατήγγειλε το δημοσίευμα Τσαβούσογλου τονίζοντας πως αυτά που προβάλλει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα της ε/κ και τ/κ κοινότητας. Καμία τρίτη χώρα δεν δύναται να παίξει ρόλο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, είπε χαρακτηριστικά.

O Τσαβούσογλου σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή, στην “Washington Times” υποστήριξε πως στην Κύπρο “υπήρχαν και ακόμη υπάρχουν δυο χωριστοί λαοί, με διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς και εθνότητες”. Αναφερόμενος στα κριτήρια για μια διαρκή και βιώσιμη λύση, σημειώνει την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, που θα σημαίνει, όπως αναφέρει, ότι “οι Τούρκοι υπήκοοι θα τυγχάνουν ισότιμης μεταχείρισης με τους Έλληνες υπηκόους αποκλειστικά στο νησί”.

 

Πηγή: sigmalive