Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να το «παίζετε» ήρωας κ. Νεοφύτου;

Ακούσατε κυρίες και κύριοι; «Έννεν που τη δουλειά σας τι είπα εγώ με τον κ. Ακιντζί» μας λέει εν ολίγοις ο κ. Νεοφύτου.

Της Αλεξίας Καφετζή
Δείπνο, στο πλαίσιο των εν εξελίξει προσπαθειών επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης 14 Μαρτίου 2017, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο λεγόμενο Προεδρικό Μέγαρο.

Το εν λόγω δείπνο επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήρθε στο φως, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» αναγκάζοντας έτσι τον ηγέτη του ΔΗΣΥ να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη συνάντηση.

Στην Πινδάρου έγιναν έξαλλοι από την διαρροή, η οποία θωρούν ότι έγινε στοχευμένα και με σκοπό να εξυπηρετηθούν πολιτικά όσοι αντιτίθενται στον διάλογο για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Νεοφύτου μάλιστα παραδέχτηκε ξεκάθαρα σε ραδιοφωνική εκπομπή στο ΡΙΚ, ότι ο διαρροέας είναι στέλεχος του ΔΗΣΥ.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν ωστόσο από τη συνάντηση, για την όποια έγιναν προσπάθειες να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρώτον, ήταν ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τη συνάντηση της Τρίτης;
Δεύτερον, γιατί η πρωτοβουλία περιέλαβε τη μεσολάβηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου;
Τρίτον, τι διαμείφθηκε κατά το δείπνο;

Σημειώνεται πάντως ότι ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ δεν έλαβαν καμία ενημέρωση ούτε πριν από το δείπνο ούτε και μετά, εκτός της επιβεβαίωσης του γεγονότος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να διευκρινίσει κατά πόσο η πραγματοποίηση του εν λόγω δείπνου ήταν σε γνώση του και αν είχε την έγκριση του.

Κυβερνά τη χώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ή την κυβερνά ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου;
Διαπραγματεύεται ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης ή διαπραγματεύεται ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου;
Από πότε ο κ. Αβέρωφ αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Το τι διαμείφθηκε μεταξύ των δυο αντρών το πληροφορηθήκαμε από τον τουρκοκυπριακό τύπο και όχι από τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος.

Αν είναι ποτέ δυνατό!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της Γενίντουζεν, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξήγησε κατά τη διάρκεια του δείπνου, πού στοχεύει η πρόταση νόμου για το επίμαχο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. Ότι δηλαδή η αρμοδιότητα για τις αποφάσεις που αφορούν εορτασμούς στα σχολεία και αποστολής εγκυκλίων, θα μεταφερθεί στο υπουργείο παιδείας.

Κατόπιν εορτής είχαμε την τιμή να ενημερωθούμε σαν ελληνοκύπριοι και από τον κ. Αβέρωφ ο οποίος μεταξύ άλλων, είπε ότι «η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι η θέση μας είναι ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν και ότι είναι εσφαλμένη η εντύπωση ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά αποκλίνει με οποιοδήποτε τρόπο από το συμφωνημένο πλαίσιο. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιδιώκει πάντοτε μια αποδεκτή συμφωνία στο πλαίσιο των αποφάσεων των Η.Ε. για μια διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία».

Σε δηλώσεις του προς το ΡΙΚ ο κ. Αβέρωφ ανέφερε πως «Επρόκειτο για μια κοινωνική πρόσκληση», προσθέτοντας ότι συζήτησε με τον κατοχικό ηγέτη πολιτικά θέματα και θέματα που αφορούν τις δύο κοινότητες.

«Κοινωνική πρόσκληση» λέει ο κ. Αβέρωφ αλλά… έψαχνε απεγνωσμένα τον διαρροέα ενός καθόλα «αθώου και τυπικού δείπνου».Τον διαρροέα της…«κοινωνικής πρόσκλησης».

Ποσώς με εκπλήσσει η υποτίμηση της νοημοσύνης μας κ. Αβέρωφ.

Όπως ποσώς με εξέπληξε η απάντησή σας σε συνέντευξη στην «Κ» όταν με θράσος χιλίων πιθήκων περάσατε στην αντεπίθεση τονίζοντας με ειρωνεία ότι οι επικριτές σας μιλούν για μια νέα στρατηγική επίλυσης του Κυπριακού, ξέρουν τι σκέφτεται ο Ακιντζί, οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι και τα Η.Ε., χωρίς ποτέ να έχουν επαφή με κανένα.

Μάλιστα, στείλατε το μήνυμα ότι δεν είσαστε κλητήρας κανενός, δεν θα ενημερώσετε το Εθνικό Συμβούλιο για τα διαμειφθέντα με τον Ακιντζί και αν θέλουν να μάθουν να προσπαθήσουν να τον συναντήσουν οι ίδιοι.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνώριζε για την εν λόγω συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως αυτό είναι θέμα μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακούσατε κυρίες και κύριοι; «Έννεν που τη δουλειά σας τι είπα εγώ με τον κ. Ακιντζί» μας λέει εν ολίγοις ο κ. Νεοφύτου.

Είναι θέμα τάξης, στρατηγικής και σωστών χειρισμών κ. Νεοφύτου.
Φτάνει πια ετσιθελισμούς και φτηνές μαγκιές !