«Τα παιδιά που βιάζονταν έμοιαζαν να απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη»

Παιδόφιλος από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δικαιολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι τα θύματα έμοιαζαν -μεταξύ άλλων- χαρούμενα. Κινούσε τα νήματα, έδινε εντολές μέσω υπολογιστή και παρακολουθούσε live τους βιασμούς ανηλίκων στις Φιλιππίνες.

Ο κατηγορούμενος είναι ο πρώτος στη χώρα της Αυστραλίας που κάνει cyber-sex trafficking μέσω υπολογιστή. Παρακινούσε παιδόφιλους από κάθε γωνιά της γης να κακοποιούν παιδιά από φτωχές χώρες, ανεβάζοντας σε live stream τους βιασμούς. Εκείνος πληρωνόταν με την τακτική pay per view.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, παραδέχτηκε την ενοχή του και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι σωματικά δεν ήταν παρόν σε αυτές τις κακοποιήσεις. Τόνισε μάλιστα πως συνειδητοποίησε το πόσο κακό κάνει όταν ενημερώθηκε για τα ψυχολογικά τραύματα από τα οποία υποφέρουν τα θύματα του cyber-sex trafficking. «Τα παιδιά έμοιαζαν χαρούμενα… έμοιαζαν να απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη», είπε και αργότερα όταν ρωτήθηκε, περιέγραψε το πώς παρακολουθούσε τους βιασμούς από το skype του υπολογιστή του, από την άνεση του σπιτιού του.

«Νοιώθω βαθιά ντροπή. Συνεχώς σκέφτομαι τα θύματά μου, τις επιπτώσεις που τους προκάλεσα», ανέφερε στο δικαστήριο συμπληρώνοντας ότι κάθε φορά που παρακολουθούσε τις κακοποιήσεις, σκεφτόταν τα οικονομικά οφέλη που θα είχαν τα θύματα.

Όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε ό,τι έκανε, είπε «το έκανα απλά για τη δική μου σεξουαλική ικανοποίηση». Σύμφωνα με το theaustralian.com.au, ο κατηγορούμενος είναι μεσήλικας και υπήρξε μέλος ομάδας παιδόφιλων στο Facebook που ανταλλάσσουν βίντεο με παιδικό πορνό. Ο άντρας, που δεν κατονομάζεται από τα μίντια, συνεργάστηκε και βοήθησε τις διωκτικές αρχές της Αυστραλίας καθώς όπως είπε «ήθελε να βάλει τέλος στην παιδική κακοποίηση που συμβαίνει κατά κόρρον στις Φιλιππίνες».

Πηγή:newsbeast.gr