Δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για επιστροφή στο διάλογο, υποστηρίζει ο ‘υπεξ’

Την πεποίθηση ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν πρόκειται να δημιουργηθούν όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά, που πρόσβαλε τον τ/κ “λαό” – κατά την έκφρασή του –, δεν ζητήσει συγνώμη και δεν αποδεχθεί ότι είναι ένας ίσος εταίρος, εξέφρασε ο “υπουργός εξωτερικών”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου σχολίασε την προοπτική επανέναρξης του διαλόγου.

Δεν είναι ερωτευμένος με την ιδέα “να μην γυρίσουμε στο τραπέζι” είπε, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί σωστό ο Τ/κ ηγέτης να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις “σαν να μην έγινε τίποτα”. “Να κάνουμε διαπραγματεύσεις αλλά αν υπάρχει περιθώριο να επιτύχουν. Εάν δεν θέλουμε πάλι να χάνουμε το χρόνο μας, οι διαπραγματεύσεις από δω και στο εξής θα πρέπει να γίνονται μεταξύ δύο κρατών”.

Ο “υπεξ” υπενθύμισε τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι “η μειονότητα δεν μπορεί να εξισώνεται με την πλειοψηφία”, όπως είπε, λέγοντας ότι αυτή πρέπει να μην διαλάθει της προσοχής. Υποστήριξε ότι η δήλωση (του κ. Ακιντζί) “να εγκαταλειφθεί η απόφαση για την ένωση και επιστρέφουμε στο τραπέζι”, είναι λάθος.

Σχολιάζοντας δήλωση του Τ/κ ηγέτη ότι “είναι τέχνη στην πολιτική να αποκτήσεις το εφικτό”, ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι το εφικτό σε αυτή τη διαδικασία που συνεχίζεται είναι τα δικαιώματα μιας “μειονότητας”.

Ο Τ/κ ηγέτης έδωσε σημάδι επιστροφής του στο τραπέζι, είπε ο “υπουργός εξωτερικών”, ωστόσο τη σχετική δήλωση την έκανε ο εκπρόσωπός του προς το “λαό” (σσ εννοεί τον Μπαρίς Μπουρτζιού) και υποστήριξε ότι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τον Μουσταφά Ακιντζί. Ο πρώτος γιατί χτύπησε την πόρτα και έφυγε και ο Έιντε γιατί έβγαλε τον Ακιντζί ψεύτη και δικαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή:ΚΥΠΕ