Μια πεντάχρονη από τη Λάρνακα xρειάζεται τη βοήθεια όλων μας!

Χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας!

Γείτονες και φίλοι της Corina Elena Mielcioiv από τη Λάρνακα επικοινώνησαν μαζί μας προκειμένου να κοινοποιήσουμε την ανάγκη που υπάρχει για εξεύρεση δότη μυελού οστών. Μια από τις κοπέλες που επικοινώνησε μαζί μας πριν λίγες μέρες μας έγραψε: «Επιστρέφοντας στο σπίτι γνώρισα τη γειτόνισσα μου μία νεαρή μαμά που φεύγει αύριο για Γερμανία με την πεντάχρονη κόρη της για νοσηλεία. Το κοριτσάκι έχει ένα πρόβλημα στο μυελό των οστών και χρειάζεται άμεσα δότη, ο οποίος όμως ακόμα να βρεθεί».

Εδώ στη Κύπρο της κάνανε κάθε εβδομάδα μετάγγιση, αλλά φοβούνται πως δεν θα αντέξει άλλες μεταγγίσεις η μικρή. Η κυρία αυτή είναι άνεργη από τη Ρουμανία και ο άντρας της που έπαθε πέρυσι εγκεφαλικό θα μείνει στην Κύπρο μαζί με το άλλο το κοριτσάκι τους που πηγαίνει στο δημοτικό.

Το κράτος της εξασφαλίζει μόνο δωρεάν νοσοκομείο, αλλά όλα τα υπόλοιπα έξοδα είναι δικά της.

Συνεπώς χρειάζονται πρώτα και κύρια δότη και κατά δεύτερον χρήματα». Αν κάποιος θέλει, μπορεί να πάει στο νοσοκομείο της Λάρνακας και να δώσει ένα δείγμα για την Corina Elena Mielcioiv.

Είναι πολύ σημαντική η θεραπεία της μικρής στη Γερμανία, αλλά βέβαια είναι για λίγο καιρό. Δεν θα μπορεί να αντέξει μόνο με αυτή δίχως μεταμόσχευση. Γνώρισα τη μικρή , είναι ένα κοριτσάκι απίθανο, γεμάτο ζωντάνια και δεν μπορώ να ηρεμήσω…

Η μαμά είναι μια αξιοπρεπέστατη κοπέλα και αντιμετωπίζει το θέμα με τόση δύναμη που είναι άξια θαυμασμού. Η «24» εξασφάλισε τον αριθμό λογαριασμού της οικογένειας, έτσι ώστε να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια όσοι επιθυμούν.

Ο αριθμός είναι:

Bank of Cyprus

CY 40002005560000009067119000

Το όνομα της μητέρας : Gavriella Mielcioiv

Γενικές πληροφορίες για τους δότες μυελού των οστών

(Πηγή: karaiskakio.org.cy)

Κάθε χρόνο χιλιάδες ασθενείς διαγιγνώσκονται με καρκίνο του αίματος όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, όπου η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό συγγενή ή μη συγγενή δότη είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία τους ώστε να σώσουν τη ζωή τους. Ακόμη και με διαθέσιμους

περισσότερους από 20 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών σε όλο τον κόσμο, πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να βρουν έναν συμβατό δότη. Είναι ακόμα πιο δύσκολο για τους ασθενείς από διαφορετικές φυλές και εθνικότητες να βρουν ένα ιστοσυμβατό δότη, διότι ο τύπος του ιστού είναι πιο πιθανό να είναι συμβατός με τον τύπο του ιστού κάποιου ατόμου από την ίδια φυλή ή εθνικότητα. Ένας ασθενής μπορεί να περιμένει κάποιον σαν εσένα. Θα μπορούσε να είσαι αυτός που θα σώσει μια ζωή.

Εθελοντής δότης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε που είναι 18 -45 χρόνων και δεν έχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα όπως μεταδοτικά νοσήματα, κακοήθειες ή καρδιοπάθειες. Η εγγραφή ως εθελοντής δότης είναι καθαρά εθελοντική και αλτρουιστική πράξη και ο δότης έχει το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη. Κανένας εθελοντής δότης δεν χρηματίζεται για την πράξη αυτή αλλά ούτε και επιβαρύνεται οικονομικά με οποιονδήποτε τρόπο.