ΥΠΕΞ: Αναληθές ότι απελάθηκαν παιδιά από τη Σερβία

Δεν είναι αληθές ότι ομάδα παιδιών έχει απελαθεί από τις Αρχές της Δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το
Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο για δήθεν απέλαση παιδιών από τη Σερβία, τα οποία θα λάμβαναν μέρος σε εκδηλώσεις στα κατεχόμενα.

«Δεν είναι αληθές ότι ομάδα παιδιών έχει απελαθεί από τις αρχές της Δημοκρατίας. Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών με τους συνοδούς της όντως αφίχθηκε στην Κύπρο με σκοπό την μετάβαση στα κατεχόμενα για συμμετοχή σε εκδήλωση του παράνομου τ/κ καθεστώτος. Αφού τους εξηγήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν κατά παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τους επετράπη η είσοδος στη Δημοκρατία” αναφέρεται.

Προστίθεται ότι “τα παιδιά και οι συνοδοί τους επέλεξαν να μην μεταβούν στα κατεχόμενα και αναχώρησαν οικειοθελώς από την Κύπρο. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και με ομάδα παιδιών από τη Ρωσία, η οποία επέλεξε να αφαιρέσει από το πρόγραμμά της την μετάβαση στα κατεχόμενα και συνέχισε κανονικά την επίσκεψη της στην Κυπριακή Δημοκρατία.»

Το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών στα κατεχόμενα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται ότι η “ελληνοκυπριακή” αστυνομία δεν επέτρεψε στην αποστολή από την Σερβία να μεταβεί στα κατεχόμενα και ότι το περιστατικό φανερώνει την πολιτική της “ε/κ διοίκησης” για απομόνωση των Τ/κ από τον υπόλοιπο κόσμο.
Πηγή:ΚΥΠΕ