Ειρήνη Χαραλαμπίδου: “Απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη”

Δριμεία κριτική προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη από την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. 

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου με ένα ποστ της στον λογαριασμό της στο Facebook, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος με γραπτή του δήλωση κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή για απώλεια αντικειμενικότητας και ανεξαρτησίας, επειδή κατόπιν της δικής της καταγγελίας ερεύνησε την περίπτωση διορισμού της κ. Ορφανίδου.

Η αντίδραση της κ. Χαραλαμπίδου ήταν έντονη, κάνοντας λόγο για απώλεια ευθυκρισίας από πλευράς του υπουργού Οικονομικών και τόνισε ότι δεν μπορεί να δικαιολογεί την οποιαδήποτε παρανομία με την αιτιολογία ότι το ίδιο κάνουν και άλλοι.

Αναλυτικά η αντίδραση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου:

“Η προσωρινή, ελπίζω, απώλεια ευθυκρισίας του κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Σε γενικές γραμμές εκτιμώ την κρίση του κ Χάρη Γεωργιάδη. Στην περίπτωση όμως της κας Σάββιας Ορφανίδου λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις και οι αντιδράσεις του χαρακτηρίζονται από έλλειψη ευθυκρισίας. Και εξηγούμαι:

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος στο δημοκρατικό πολίτευμα

Αποδίδει αντιπολιτευτική διάθεση στον Γενικό Ελεγκτή επειδή διερευνά τη νομιμότητα των διαδικασιών σε σχέση με την τοποθέτηση της κ Ορφανίδου στο Λουξεμβούργο μετά που εμείς θεσαμε θέμα . Μα αυτή είναι η δουλειά των ελεγκτικών αρχών να ελέγχουν κάτι τέτοιο. Όταν δεν το κάνουν, τότε είναι που έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του πολιτεύματος. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς έλεγχο!

Η Αντιπολίτευση είναι απαραίτητη στο δημοκρατικό πολίτευμα

Τον ενοχλεί διότι ο έλεγχος ξεκίνησε από καταγγελία βουλευτή της Αντιπολίτευσης ( της υπογράφουσας συγκεκριμένα). Αν νομίζει ότι είναι κακό να κάνει καταγγελίες η Αντιπολίτευση, θα πρέπει να σκεφτεί πως θα ήταν το πολίτευμα μας αν η Αντιπολίτευση δεν είχει τη δυνατότητα να κάνει καταγγελίες. Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Αντιπολίτευση.

Το Κράτος Δικαίου είναι απαραίτητο στο δημοκρατικό πολίτευμα

Δικαιολογεί την πιθανότητα η κα Ορφανιδου να έχει παραβεί τον νόμο με τη δικαιολογία ότι το κάνουν και άλλοι πολλοί. Αν αυτό ισχύει είναι η δουλειά του να περιορίσει την παρανομία και όχι να της παρέχει δικαιολογητικά. Διότι πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η δικαιοσύνη όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται τουλάχιστον για ορισμένους; Ασφαλώς δεν προτιμά ένα πολίτευμα χωρίς Κράτος Δικαίου”.

Δείτε το post της στο Facebook: