Οδυσσέα, καθάρισε!

Η δουλειά του Γενικού Ελεγκτή είναι να μην είναι αρεστός στην εκάστοτε εξουσία

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει καταφέρει με το έργο του να ενοχλήσει την κυβέρνηση και τους υπουργούς, καθώς ελέγχει και επισημαίνει συνεχώς σφάλματα, παρανομίες και παρατυπίες που αφορούν την δημόσια διοίκηση, όπως ακριβώς ορίζεται από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιτέλους κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του

Το έργο του είναι εξάλλου αυτό που έχει αναδείξει πολυάριθμα σκάνδαλα και περιπτώσεις που χρήζουν βελτίωσης. Ο τελικός στόχος είναι η σωστή λειτουργία του κράτους και η τήρηση των νόμων από την εκάστοτε κυβέρνηση και σε μία σειρά από θέματα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει παρέμβει για να εμποδίσει κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, παράτυπος διορισμούς, αυθαιρεσίες υπουργών και δημόσιων λειτουργών και άλλες περιπτώσεις. Θα έπρεπε βέβαια όλοι οι θεσμοί να τον στηρίζουν, η κυβέρνηση, οι υπουργοί, τα κόμματα προκειμένουν να “σπάσει” η διαφθορά, αφού αν αντιστέκονται όλοι αυτοί, το έργο του Γενικού Ελεγκτή γίνεται πολύ δύσκολο.

Από το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ που κατέληξε στη φυλάκιση των υπευθύνων μέχρι το μέγα σκάνδαλο του ΟΠΑΠ που θα είχε περάσει «απαρατήρητο» αν δεν ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και το κράτος θα συνέχιζε να χάνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ο Γενικός Ελεγκτής είναι ο μόνος που δείχνει σεβασμό προς τα χρήματα των Κύπριων φορολογούμενων.

Είναι, λοιπόν, απόλυτα φυσικό ο κύριος Γενικός Ελεγκτής να μην αρέσει στους υπουργούς της κυβέρνησης. Όχι, σε όλους βέβαια. Δεν αρέσει μόνο στους υπουργούς που θεωρούν «τσιφλίκι» τους το υπουργείο τους και το κράτος και το διαχειρίζονται κατά το δοκούν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μιχαηλίδης τυγχάνει καθολικής αποδοχής από τους Κύπριους, όπως αποδεικνύεται από τις αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς. Ο πολύς κόσμος μπορεί να αντιληφθεί ποιοι επιλέγουν να «πολεμούν» τον Γενικό Ελεγκτή και πως αξιοποιούν τα φιλικά προς αυτούς Μέσα Ενημέρωσης.