Αύξηση παρουσιάστηκε για Aegean και Olympic στην συνολική επιβατική κίνηση

Αύξηση 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1εκ. επιβάτες.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Aegean, η αύξηση προήλθε εξολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού με την ενίσχυση και ωρίμανση των προορισμών και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού να αποδίδουν καρπούς, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκ. Επιβάτες.

Αντίθετα, στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1εκ. επιβάτες, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.

Σημαντικό, σύμφωνα με την εταιρεία, χαρακτηρίζεται το ότι στο σύνολο του δικτύου, περιλαμβανομένου και του εσωτερικού, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 76%, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για χειμερινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, ανέφερε ότι η εταιρεία πέτυχε «σημαντικά υψηλότερες πληρότητες τον χειμώνα με προσφορές σε ναύλους που δίνουν την ευκαιρία για οικονομικότερα ταξίδια σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο με πολλές επιλογές».

Ο κ. Γερογιάννης επεσήμανε πως η εσωτερική ζήτηση, αλλά και η εποχικότητα του τουρισμού, εξακολουθεί και παραμένει αδύναμη το χειμώνα, «οπότε και κατά ανάγκην ένα αρκετά σημαντικό μέρος του στόλου μας υποαπασχολείται, επηρεάζοντας αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα».

Τόνισε όμως ότι «η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων, είναι πολύ ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».

Πηγή: ΚΥΠΕ