ΠτΔ: Οι δημοσιογράφοι θα λάβουν τη δέουσα αρωγή

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου έλαβε σήμερα τη διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ότι πολιτεία και Κυβέρνηση θα ενεργήσουν έτσι ώστε η δημοσιογραφική οικογένεια να λάβει τη δέουσα αρωγή.

Ανακοίνωση της ΕΣΚ αναφέρει ότι η ηγεσία της έγινε το μεσημέρι δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος “αναφέρθηκε αναλυτικά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για στήριξη των ΜΜΕ ως πυλώνα της δημοκρατίας, των λειτουργών του Τύπου μη εξαιρουμένων”.

Eπίσης, το Διοικητικό της Συμβούλιο “έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σοβαρά ζητήματα, τόσο για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημοσιογραφική οικογένεια, όσο και για ευρύτερα θέματα της πολιτικής και γενικά της δημόσιας ζωής, και τον τρόπο που αυτά βρίσκουν την έκφραση τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τέθηκαν, επίσης, “όλα τα συνδικαλιστικά, δεοντολογικά, οργανωτικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κόσμο” και συνάμα είχε την ευκαιρία να προβάλει “όλα τα συναφή αιτήματά της προς την Πολιτεία γενικά και την Κυβέρνηση ειδικά”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “άκουσε με προσοχή τα όσα εξέθεσε η αντιπροσωπεία της ΕΣΚ”, ενώ εξέφρασε ευαρέσκειά του για τη δικοινοτική συνεργασία μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφων, για την οποία έγινε ειδική μνεία στη συνάντηση.

Από κυβερνητικής πλευράς, στη συνάντηση, παρέστησαν, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται οι θέσεις της ΕΣΚ στα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ