Νέα Εκστρατεία της Κυπριακής Αστυνομίας στη Λευκωσία

Μεγάλη επιχείρηση με στόχο την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και την πάταξη των τροχαίων αδικημάτων και της νεανικής παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Στην επιχείρηση, που διήρκησε από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ., συμμετείχαν μέλη της Τροχαίας και του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης Λευκωσίας, καθώς και δικυκλιστές της Ομάδας «Ζ», τα οποία συμμετείχαν προαιρετικά, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πάρκα και σχολεία, όπου συχνάζουν νεαροί, ενώ διενεργήθηκαν και τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, με έμφαση στην οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

Από τους έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν συνολικά 155 καταγγελίες οδηγών για διάφορα τροχαία αδικήματα. Από αυτές 65 αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, 16 την χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 13 τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 36 την παράβαση σήματος τροχαίας και κόκκινου σηματοδότη.

Δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες κατακρατήθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ένα πρόσωπο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης ανησυχίας, απειλής βιαιοπραγίας και αντίστασης κατά τη νόμιμη κράτηση.