Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν θα παίξουμε το δημόσιο παιχνίδι της Τουρκίας»

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με τις ενέργειες της με σκοπό να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες.

Σε δηλώσει στο κρατικό ραδιόφωνο προέβηκε σήμερα το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε, «Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις του ερευνητικού τουρκικού πλοίου Βarbaros το οποίο σήμερα, με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, βρίσκεται στον κόλπο της Αμμοχώστου. Ανάλογα των εξελίξεων θα υπάρξει και η αντίδραση της κυπριακής Δημοκρατίας»

Στην συνέχεια είπε χαρακτηριστικά ότι στόχος της Τουρκίας είναι να πλήξει τομείς της κυπριακή οικονομίας και πως σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Τουρκία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε, πως έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ενέργειες της κυβέρνησης και κανείς δεν τις αμφισβητεί.

«Θα συνεχιστούν οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί και θα πράξουμε ότι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να θωρακιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής Δημοκρατίας».

«Έχουμε ήδη προβεί και θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες αλλά δεν θα παίξουμε το δημόσιο παιχνίδι της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Όπως παρατήρησε, όποτε γίνονται συνομιλίες η Τουρκία προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θέλει επίλυση του κυπριακού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το κύριο ζητούμενο είναι η θωράκιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής Δημοκρατίας και η μη παρεμπόδιση της εκτέλεσης των ενεργειακών μας σχεδιασμών.

«Αν με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρηθεί να προκληθούν προβλήματα στην υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών, θα υπάρξουν αντιδράσεις», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Αξιολογούμε στη βάση των πραγματικών δεδομένων και ενεργούμε ανάλογα. Σήμερα έχουμε τα μέσα σε συνεργασία με τους εταίρους μας να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή τι μπορεί να γίνεται στην περιοχή μας».

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού παρόλο που η Τουρκία αναμένεται να συνεχίσει τις προκλητικές της ενέργειες.