Διαχείριση του ΓΣΟ από το Δήμο Λεμεσού

Στα χέρια του Δήμου Λεμεσού προγραμματίζεται να περάσει η διαχείριση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, το οποίο ο Δήμος προσδοκεί να επαναφέρει στην παλιά του αίγλη και να εξαλείψει την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, με αφορμή χθεσινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο και στελέχη του ΚΟΑ, κατά την οποία συμφωνήθηκε όπως προωθηθεί προς έγκριση η παραχώρηση της διαχείρισης του ΓΣΟ στο Δήμο Λεμεσού.

“Το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ βρίσκεται σε μια απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να δοθεί μια νέα πνοή και ένας νέος τρόπος χρήσης του”, είπε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα αναλάβει να παρουσιάσει στον ΚΟΑ ένα στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης.

Ο σχεδιασμός αυτός, συνέχισε, θα προβλέπει τη μετατροπή του ΓΣΟ σε ένα χώρο που θα αναδεικνύει την ιστορικότητα του, όπως μέσα από τη δημιουργία αθλητικού μουσείου και θα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να αθλούνται επί καθημερινής βάσης.

“Προσβλέπουμε σε μια ανάπλαση που θα σέβεται την αρχιτεκτονική του δομή και θα λειτουργεί στη βάση της βιωσιμότητας και όχι του κέρδους, με τη συνεργασία όλων των φορέων που θέλουν να δουν ένα χώρο που πραγματικά να θυμίζει και την ιστορία του χώρου και να δίνει πρακτικές διεξόδους άθλησης σε όλη την κοινωνία της Λεμεσού”, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η όλη προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα που θα φανούν μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης πρόταση για χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ αθλητικών υποδομών σε υφιστάμενα πάρκα και πλατείες, στο πλαίσιο και του σχεδιασμού του Δήμου Λεμεσού για δημιουργία “περιβαλλοντικών γειτονιών”.

Ο Δήμος, πρόσθεσε ο Νίκος Νικολαΐδης, θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του και θα τις παρουσιάσει σε συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, ενώ ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την “αγαστή συνεργασία και την παραγωγική συνάντηση”.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ