Κίνημα Αλληλεγγύη: «Ο Χάρης Γεωργιάδης συμπεριφέρεται σαν έμμισθος υπάλληλος της Πινδάρου»

 

 

Θέση στην «κόντρα» του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για το θέμα της Σάβιας Ορφανίδου παίρνει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε το κόμμα χρησιμοποιεί αιχμηρούς χαρακτηρισμούς «Ο Χάρης Γεωργιάδης συμπεριφέρεται σαν έμμισθος υπάλληλος της Πινδάρου».

Αυτούσια η ανακοίνωση:  

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατηγορεί τον Γενικό Ελεγκτή ότι έχει μετατραπεί σε άλλο ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης, αλλά στην πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνεται ότι με τις σημερινές του δηλώσεις έχει μετατραπεί σε υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Πινδάρου.

Θεωρούμε απαράδεκτο και λυπηρό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών καταφέρεται εναντίον του ανεξάρτητου Θεσμού του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον εκπρόσωπο του Θεσμού για απώλεια ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας.

Αντιλαμβάνεται άραγε ο κύριος Χάρης Γεωργιάδης πόσο αντικειμενικό τον θεωρεί πλέον η ίδια η κοινωνία, όταν για μια υπόθεση δημόσιου υπαλλήλου προσπαθεί να εμποδίσει την Ελεγκτική Υπηρεσία να ασκήσει το έργο της και δεν διστάζει να προκαλέσει μείζον ζήτημα;

Οι νομοθεσίες θεσπίζονται για να εφαρμόζονται για όλους, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης ή προϊστορίας.

Τα στελέχη της κάθε κυβέρνησης είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα έπρεπε να το γνωρίζουν και να υποβοηθούν με κάθε τρόπο το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ή και της Δικαιοσύνης ευρύτερα.

Ο καιρός της παροχής προστασίας σε «γαλάζια» ή «κόκκινα» παιδιά, αναλόγως της κυβέρνησης έχει παρέλθει, είτε το θέλουν είτε όχι.

Αυτές οι παλαιοκομματικές συμπεριφορές ευθύνονται σε τεράστιο βαθμό για την εμπέδωση της αναξιοκρατίας στον τόπο, και πρέπει να εξαλειφθούν δια παντός.

Καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να μην κάνει εκπτώσεις στη διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης, ανεξαρτήτων κυβερνητικών ή άλλων κομματικών πιέσεων, από όπου και αν προέρχονται, και είμαστε βέβαιοι ότι θα το πράξει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017