Μια ανάσα από τη φυλακή για επίθεση σκύλου

Μιαν ανάσα από τη στέρηση της ελευθερίας της βρέθηκε γυναίκα η οποία είχε ελεύθερο τον σκύλο της με αποτέλεσμα να φύγει από το σπίτι της και να επιτεθεί σε τρία πρόσωπα. Η κατηγορούμενη, η οποία κατάγεται από τη Λιθουανία και διαμένει στην Αγλαντζιά, παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες.

Η μια αφορούσε αμελείς πράξεις και η δεύτερη στο αδίκημα της παράλειψης λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη μη διαφυγή σκύλου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, τον Δεκέμβριο του 2015, δύο γυναίκες περπατούσαν στον δρόμο όπου βρίσκεται το σπίτι της κατηγορούμενης. Ξαφνικά, η μια ένιωσε δαγκωματιά στον αριστερό μηρό και, όταν κοίταξε, πρόσεξε τον σκύλο. Τον έσπρωξε και τότε ο σκύλος τη δάγκωσε στο χέρι και την τραβούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στο πεζοδρόμιο και να κτυπήσει το κεφάλι της.

Στη συνέχεια, η φίλη της πήγε να τη βοηθήσει, οπόταν ο σκύλος της επιτέθηκε για να τη δαγκώσει, αλλά εκείνη έβαλε την τσάντα της μπροστά και ο σκύλος δάγκωσε την τσάντα. Οι δύο γυναίκες άρχισαν να ζητούν βοήθεια.

Ακολούθως, ο σκύλος επιτέθηκε σε άντρα που βρισκόταν επίσης στην ίδια γειτονιά. Ο σκύλος πετάχτηκε πάνω του και τον δάγκωσε στο χέρι. Προσπάθησε να τον απωθήσει, αλλά ο σκύλος του επιτέθηκε ξανά, τον έριξε στον δρόμο και άρχισε να τον δαγκώνει στο πρόσωπο. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ασθενοφόρο.

Συνεπεία της επίθεσης ήταν ο άντρας να υποστεί θλαστικό τραύμα στο αριστερό αφτί και στο κεφάλι και πολλαπλά τραύματα από δαγκωματιά σκύλου και εκδορές στο πρόσωπο. Η μια γυναίκα έφερε θλαστικό τραύμα στο αριστερό χέρι και κάκωση κεφαλής και η άλλη πολλές εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Η ιδιοκτήτρια του «ρότβαϊλερ», όπως διαπιστώθηκε, κατά την ώρα που εξελισσόταν το επεισόδιο, ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών και αλκοόλ.

Μετά το επεισόδιο η κατηγορούμενη έδωσε τη συγκατάθεσή της για να παραληφθεί ο σκύλος από το Δημαρχείο για να εκπαιδευτεί κατάλληλα και να δοθεί αλλού.

Η Δικαστής κ. Μαριλένα Μηλιώτου επέβαλε στην κατηγορούμενη, που είναι 52 χρόνων, φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή τριών χρόνων. Παράλληλα, εξέδωσε και διάταγμα τριετούς επιτήρησής της.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»