Νικόλας Παπαδόπουλος: Ο ΠτΔ “οφείλει να δώσει εξηγήσεις” για την αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας

Την εκτίμηση ότι η πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών έχει αποτύχει και έχει αποθρασύνει την τουρκική αδιαλλαξία, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις τούρκικες επιδιώξεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Ελεγκτή αναφορικά με τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του Δημοκρατικού Κόμματος”.

“Είχαμε προειδοποιήσει ότι με τη ψήφιση του νόμου Ακιντζί, θα ενθαρρύνουμε και θα προκαλέσουμε περαιτέρω επεκτατικότητα, προκλητικότητα και επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας και δυστυχώς, αυτό διαπιστώνουμε σήμερα”, είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξηγήσει στο λαό πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την τούρκικη προκλητικότητα. “Οφείλει να δώσει εξηγήσεις, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις και όπως όλα δείχνουν τις όλο και περισσότερο κλιμακούμενες παραβιάσεις της ΑΟΖ μας από το Μπαρμπαρός”, πρόσθεσε.

Γιατί, συνέχισε, “ η δική μας εκτίμηση και διαπίστωση είναι ότι η πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών, η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων, έχει αποτύχει, έχει αποθρασύνει την τουρκική αδιαλλαξία”.

“Μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις τούρκικες επιδιώξεις, μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να  δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου στην ΑΟΖ μας.Μόνο με μία νέα στρατηγική στο κυπριακό, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ