ΥΠΟΙΚ: “Ο Γεν. Ελεγκτής έχει απωλέσει την ανεξαρτησία και αντικειμενικότητά του”

Για απώλεια της ανεξαρτησίας και της αντικειμενικότητας του Γενικού Ελεγκτή κάνει λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε γραπτή δήλωσή του σε σχέση με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή εναντίον συγκεκριμένης Λειτουργού του Υπουργείου Οικονομικών, για συμμετοχή της σε συλλογικό όργανο πολιτικού κόμματος, ο Υπουργός αναφέρει ότι έχει ζητήσει την διεξαγωγή διοικητικής έρευνας η οποία και έχει ολοκληρωθεί και προσθέτει ότι για τις διαπιστώσεις και τις αποφάσεις του ο Γενικός Ελεγκτής θα ενημερωθεί γραπτώς.

«Θα ήθελα όμως να σημειώσω ότι μέχρι το 2015 μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων κατείχε πράγματι πολιτικό αξίωμα σε αντίθεση με τις πρόνοιες του Νόμου» σημειώνει ο Υπουργός.

Προσθέτει πως είχε εντοπιστεί η αντίφαση ότι η νομοθεσία από τη μια απαγόρευε την ενεργό ανάμειξη δημοσίων υπαλλήλων στα κομματικά, ενώ ταυτόχρονα επέτρεπε σε αυτούς να είναι υποψήφιοι για πολιτειακό αξίωμα (π.χ. υποψήφιος Βουλευτής) και να έχουν συνεπώς ενεργό κομματική δράση.

«Έχοντας ακριβώς υπόψη ότι μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων κατείχε κομματικό αξίωμα, η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε το 2015 σε νομοθετική ρύθμιση η οποία πλέον επιτρέπει και ρυθμίζει τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά κόμματα, χωρίς μάλιστα να δημιουργείται υποχρέωση σε όσους κατείχαν κομματικό αξίωμα πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του συγκεκριμένου Νόμου, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην ΕΔΥ. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο κανένα αίτημα από δημόσιο υπάλληλο, από τους πολλούς που υπηρετούν σε πλείστα πολιτικά κόμματα, δεν έχει υποβληθεί στην ΕΔΥ» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Με βάση τα πιο πάνω, επισημαίνει, «προκύπτει ότι η συγκεκριμένη Λειτουργός στοχοποιείται με τρόπο άδικο και υπερβολικό» και σημειώνει πως «η εμμονή του Γενικού Ελεγκτή να καταδικάσει τη συγκεκριμένη Λειτουργό προκύπτει μετά από υπόδειξη Βουλευτή του ΑΚΕΛ και αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της απώλειας της ανεξαρτησίας και της αντικειμενικότητας εκ μέρους του».

Πηγή:ΚΥΠΕ