ΑΚΕΛ: «Τα κόμματα υποστήριξης του Ν. Παπαδόπουλου αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας»

Απάντηση στις ”θεωρίες συνομωσίας” των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη έδωσε το ΑΚΕΛ με σχετική του ανακοίνωση. Αφορμή στάθηκε τα όσα ειπώθηκαν από τα προαναφερθέντα κόμματα, μετά από τη χθεσινή συνέντευξη του Γενικού της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Είναι προφανές ότι τα κόμματα ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη που συνεργάζονται για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ν. Παπαδόπουλου, αρέσκονται στις θεωρίες συνωμοσίας.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η «ανακάλυψη» τους ότι από τη χτεσινή συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, συνάγεται ότι έγιναν μυστικές συναντήσεις μεταξύ του Ν. Αναστασιάδη κα του Α. Κυπριανού; Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι οι ίδιοι αποφασίζουν ότι έγινε συνωμοσία και έπειτα την καταγγέλλουν. Κρίνουν μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια.

Σε ότι αφορά την ουσία, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον κ. Αναστασιάδη, κατ’ ιδίαν, ορισμένες φορές. Αν τα κόμματα αυτά ενδιαφέρονταν για την αλήθεια θα έβλεπαν στην ίδια συνέντευξη ότι ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη «να μην διανοηθεί να πει ότι το ΑΚΕΛ του άσκησε πιέσεις για να κάνει υποχωρήσεις σε ζητήματα αρχών. Το ΑΚΕΛ ό,τι είχε να πει, το έλεγε δημόσια. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να τοποθετηθεί με παρρησία και θάρρος ενώπιον του Κυπριακού λαού. Τίποτε περισσότερο δεν είπαμε στον κ. Αναστασιάδη».

Όλα αυτά προηγήθηκαν της αναφοράς που επικαλούνται τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη. Είναι όμως προφανές ότι δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια. Αρέσκονται να δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να ψαρέψουν μερικές ψήφους. Ξεχνούν ότι ο καθένας στο τέλος θα κριθεί για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του.
Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού.