Κατεχόμενα: Η ”βουλή” ενέκρινε «νόμο» για τις εργασιακές σχέσεις με την Τουρκία

Η “βουλή” των κατεχομένων ενέκρινε «νόμο» για τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ του ψευδοκράτους και της τουρκικής κυβέρνησης με 26 ψήφους υπέρ και 9 κατά.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματας Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι με την εφαρμογή του «νόμου», θα τεθεί εκτός λειτουργίας το “υπουργείο” εργασίας σε ό,τι αφορά την εξεύρεση εργοδοτουμένων και ότι οι εργοδότες θα μπορούν να απευθύνονται απευθείας σε γραφεία εξευρέσεως εργασίας στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι οι εργοδότες δε θα πρέπει να αγνοούν τους ανέργους στην Κύπρο και να ζητούν να εργοδοτήσουν από την Τουρκία.

Ο “υπουργός” εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Ερσάν Σανέρ, ανέφερε ότι το θέμα έχει τύχει επεξεργασίας εδώ και πολύ καιρό και ισχυρίστηκε ότι η προκαταρκτική άδεια, από το “υπουργείο” θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική.

Ο βουλευτής του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ζεκί Τσελέρ ανέφερε ότι το «νομοσχέδιο» θα πρέπει να απορριφθεί, αφού αποτελεί μια μορφή ενσωμάτωσης και δεν δίνει προτεραιότητα σε αυτούς που κατοικούν στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ