Ο οργανωτής κερκίδας με περιουσία… 2,3 εκατ. Ευρώ – Αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα του – Ήταν, όμως, μόνο αυτό;

Είναι μια ηγετική μορφή στην κερκίδα της Λάτσιο. Ενας αρχηγός των Ultras της ομάδας της Ρώμης που είχε κερδίσει το σεβασμό και των αντιπάλων του.

Αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα του. Ήταν, όμως, μόνο αυτό;

Ο Φαμπρίτσιο Πισιτέλι είναι εδώ και κάποιους μήνες στη φυλακή. Αιτία δεν ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά του στις κερκίδες ή κάτι που σχετίζεται με παραβατικότητα ως οπαδός. Αιτία ήταν οι δουλειές που έκανε μέσω της ιδιότητας του αρχηγού της κερκίδας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Οικονομική Αστυνομία της Ρώμης προχώρησε στην κατάσχεση 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν στον Φαμπρίτσιο Πισιτέλι, τον ιστορικό ηγέτη των Irriducibili της Λάτσιο, γνωστός με το ψευδώνυμο «Diabolik».
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο ακίνητα, τρία αυτοκίνητα, λογαριασμοί σε τράπεζες και ταχυδρομεία, επενδύσεις σε συμμετοχικούς τίτλους, μετά τις έρευνες που αποκάλυψαν έναν αριθμό περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Εφορία.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία ένα από τα κυριότερα εμπορικά συμφέροντα του «Diabolik» είχε να κάνει με την πώληση των gadgets που συνδέονταν με τη Λάτσιο και τους Irriducibili.

Η κατάσχεση αφορούσε και σε μια εταιρεία που εμπορευόταν τα gadgets των Irriducibili, σε έναν εκδοτικό οίκο και σε έναν πολιτιστικό σύλλογο, η διαχείριση του οποίου ήταν μαζί με άλλα άτομα από την εξέδρα των λατσιάλι.

Αργότερα, το φως της δημοσιότητας είδαν οι εκβιασμοί του στον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο αλλά και οι σχέσεις του με το εμπόριο ναρκωτικών.

 

Πηγή:newsbeast