Πρέσβης της Κίνας: Αναπόφευκτο να υπάρχουν δυσκολίες όταν οι συνομιλίες είναι σε κρίσιμο σημείο

Είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όταν οι συνομιλίες φθάνουν σε κρίσιμο σημείο, δήλωσε ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Χουάνγκ Ξινγκουάν.


Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που συγκάλεσε για την κινεζική πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, ένας Δρόμος» ο Πρέσβης επικαλέστηκε το κινέζικο ρητό ότι ‘Υπάρχουν πάντα δυσκολίες πριν από ένα χαρούμενο τέλος’ και είπε ότι όταν κάτι βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο τότε υπάρχουν δυσκολίες.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη σοφία που διαθέτει ο κυπριακός λαός αλλά και με την πολιτική βούληση των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και υπογράμμισε την ξεκάθαρη θέση της χώρας του για μια λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η Κίνα θα διαδραματίσει θετικό ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα στηρίξει την Κύπρο μετά την επανένωση.

Ο Πρέσβης ρωτήθηκε και για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο για βελτίωση.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της αύξησης των τουριστών και των προσπαθειών για διευκόλυνση των θεωρήσεων διαβατηρίων προκειμένου οι επαφές να γίνουν πιο εύκολες και πιο συχνές.
Πηγή: ΚΥΠΕ