Στα κατεχόμενα παραδίδεται η διαχείριση νερού στο τέλος της χρονιάς

Η Τουρκία έκανε το καθήκον της στο ακέραιο στο θέμα της μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα σύμφωνα με τον Υπουργό Υδάτων της Τουρκίας Βεϊσέλ Έρογλου ο οποίος ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου παραδίδουν τη διαχείριση του νερού στα κατεχόμενα.

Σε συνάντησή του με τον ‘υπουργό γεωργίας και φυσικών πόρων’ Ναζίμ Τσαβούσογλου ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το δικό τους καθήκον ήταν να μεταφέρουν το νερό από το φράγμα της Τουρκίας στο φράγμα των κατεχομένων αλλά όταν έγινε αντιληπτό ότι θα καθυστερούσαν οι εγκαταστάσεις για τη διανομή του νερού, τότε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τους είπε ‘κάντε το και αυτό’ και έτσι το ολοκλήρωσαν. “Στην πραγματικότητα αυτό ήταν καθήκον της ‘τδβκ’. Το κάναμε και αυτό. Ευχαριστούμε τον Αλλάχ, το καθήκον μας εκεί το έχουμε ολοκληρώσει κατά 99%. Στη συνέχεια εμφανίστηκε το πρόβλημα της διαχείρισης. Ποιος θα το διαχειριστεί. Εμείς δεν είμαστε ίδρυμα διαχείρισης, εμείς τα κάνουμε και στην Τουρκία και μετά τα παραδίδουμε στους διαχειριστές. Εμείς είμαστε ίδρυμα επενδυτών, κάνουμε επενδύσεις και μετά τις παραδίδουμε στους διαχειριστές”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι έπειτα από επιμονή ανέλαβε τη διαχείριση του νερού στα κατεχόμενα το ίδρυμα Κρατικών Υποθέσεων Νερού (DSI) και το διαχειρίζεται για ένα χρόνο. Όπως είπε στο τέλος του χρόνου θα κλείσει ο ένας χρόνος, λέγοντας ότι εκτός από μερικά χωριά έχει δοθεί νερό παντού. Ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να παραδώσουν τη διαχείριση του νερού στα κατεχόμενα οι οποίοι με τη σειρά τους θα κάνουν διαγωνισμό.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι πέραν από την διανομή του νερού έχουν επίσης φυτέψει 2,5 εκατομμύρια φυτά στα κατεχόμενα και έχει ξεκινήσει εκστρατεία αναδάσωσης.

Η κατασκευή του Προγράμματος του Αιώνα, όπως αποκαλούν τη μεταφορά του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, δείχνει πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο του έχει τη δύναμη να κάνει τα μεγαλύτερα φράγματα στον κόσμο. “Εμείς μπορούμε να το κάνουμε και το λέω αυτό με υπερηφάνειά”, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Ναζίμ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι έφτασε στην Τουρκία για να συζητήσει κάποια προβλήματα που υπάρχουν και πως θα τα επιλύσουν.

Πηγή:ΚΥΠΕ