Τσαβουσογλου : Περίεργες και παράλογες οι προτάσεις Αναστασιάδη

Περίεργες και παράλογες ιδέες χαρακτήρισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη τις οποίες υπέβαλε χθες στη συνάντηση με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενώ κατηγόρησε την Ε/κ πλευρά για λαϊκισμό λόγω εκλογών.


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε τις δηλώσεις στο NTV αναφέροντας ότι στο θέμα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό μίλησε με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μια μέρα πριν από τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. “Είπαν ότι συμφώνησαν στο θέμα του οδικού χάρτη που θα ακολουθηθεί. Η κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων. Υπάρχουν έξι κεφάλαια. Τα δύο είναι για την ασφάλεια και το ένα για το εδαφικό.

Αυτά θα αξιολογηθούν στην τελευταία πενταμερή διάσκεψη. Υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα στα άλλα 4 θέματα και αυτά θα συζητηθούν και θα κλείσουν. Στη χθεσινή συνάντηση όταν η Ε/κ πλευρά ήρθε με περίεργες προτάσεις δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα. Δεν θέλει καν να συζητήσει τα ανοιχτά θέματα στα τέσσερα κεφάλαια.

“Τί θέλει; Να ολοκληρώσουμε τη διάσκεψη και να επιλύσουμε τα θέματα των εγγυήσεων και του εδαφικού. Από την πρώτη μέρα το χέρι του κυρίου θα χαλαρώσει και θα κάνουν μια καλοσύνη στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και της διακυβέρνησης. Ασφαλώς αυτές τις παράλογες ιδέες η Τ/κ πλευρά τις απέρριψε. Η Ε/κ πλευρά πάει κατευθείαν προς εκλογές. Ο λαϊκισμός βγαίνει μπροστά.

Και να θέλει λύση ο Αναστασιάδης έρχεται με τέτοιες περίεργες προτάσεις. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές σε κάποιο σημείο μπήκε ο λαϊκισμός. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά αλλά η Ε/κ πλευρά άρχισε πάλι να επιβραδύνει”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή:ΚΥΠΕ