Υποχώρησε το έδαφος στη Γρίβα Διγενή (Εικόνες)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες τους διερχόμενους οδηγούς από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, όταν το οδόστρωμα υποχώρησε ξαφνικά, προκαλώντας την αναστάτωση των οδηγών και εν συνεχεία κυκλοφοριακή συμφόρηση, μιας και η λεωφόρος αυτή είναι από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Λευκωσίας.

Στο σημείο του δρόμου όπου δημιουργήθηκε η τρύπα, είχε προηγηθεί επίστρωση με άσφαλτο, γεγονός όμως, που δε φαίνεται να απέτρεψε τη νέα υποχώρηση του οδοστρώματος.

Οι υπάλληλοι των Δημοσίων Έργων, οι οποίοι κατέβηκαν στον λάκκο, προκειμένου να εξετάσουν το τι ακριβώς προκάλεσε τη καθίζηση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία του προβλήματος ήταν η διαρροή νερού σε αγωγό του Τμήματος Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επαρχιακού μηχανικού Δημοσίων Έργων, Λευτέρη Χρίστου, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε στο σημείο, η καθίζηση συνέβη ξαφνικά. Ο κ.Χρίστου συμπλήρωσε ότι η προαναφερθείσα διαρροή, δε φαίνεται να ήταν πρόσφατη, αλλά αντίθετα προϋπήρχε καιρό, με αποτέλεσμα να υποσκάπτει σταδιακά το υπόστρωμα του δρόμου, ο οποίος εν τέλει υποχώρησε.

Από χθες το απόγευμα, το υπόστρωμα έχει ενισχυθεί, ενώ τοποθετήθηκε το κατάλληλο υλικό και σήμερα από το πρωί γίνεται η διαδικασία ασφαλτόστρωσης του δρόμου. Επειδή, από το συγκεκριμένο σημείο τυχαίνει να περνούν αγωγοί όλων των υπηρεσιών, γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε πρωτίστως να επιθεωρήσουν και οι ίδιες το συμβάν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.Χρίστου, το πρόβλημα δε θα επαναληφθεί.