Επιτυχής η διάσωση Αστυνομίας – ΕΜΑΚ στο Κάβο Γκρέκο

Ένα άτομο διέσωσε χθες η Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ στην περιοχή “Θαλασσινές Σπηλιές”, στο Κάβο Γκρέκο, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διάσωση Αέρος – Σε κίνδυνο κολυμβητής στην Αγία Νάπα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 18.05 λήφθηκε κλήση για διάσωση ζωής στην περιοχή ¨Θαλασσινές Σπηλιές¨ στο Κάβο Γκρέκο. Ένα άτομο εγκλωβίστηκε πάνω σε βράχο και δεν μπορούσε να ανέβει σε ασφαλισμένο έδαφος ενώ στη θάλασσα επικρατούσαν συνθήκες θαλασσοταραχής. Ανταποκρίθηκαν ομάδες διάσωσης από το Σταθμό Αμμοχώστου ΄΄ Λοχία Αδάμου Αδάμου ΄΄ και την ΕΜΑΚ με όχημα διάσωσης και όχημα καταρριχήσεων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν χρειάστηκε να επέμβει καθότι λόγω των συνθηκών η διάσωση έγινε με ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο κατέβασε διασώστη και ανέβασε τον εγκλωβισμένο σε ασφαλή χώρο.

Εξάλλου, η ώρα 03.00 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας MAZDA FAMILIA το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο σε πεζοδρόμιο στην οδό Ιόσιππου Μισιοδάκων στα Πολεμίδια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.22. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 19ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 20ης Μάϊου 2017 ανταποκρίθηκε σε 17 κλήσεις για βοήθεια ,9 πυρκαγιές ,7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ